Norafrikansk rett som lages i leirgryte med lokk som heter tagine .Brukes mye i Marokko,Algeria og tunisia.

Siden jeg har ikke tagine så jeg brukt en gryte og det går helt fint.Du kan lage det med kjøtt eller kylling.Jeg brukt her kyllingen og grønnsaker i terninger og ikke i store biter som det gjør de fleste i utlandet.

Servers med couscous som lages i couscoussier(en norafrikansk  kjele med dørslag)men du kan lage det på enkelt måte og du trenger ikke denne kjelen heller.kommer i oppsikriften her 🙂

 

Ingredienser:(4-6personer)

 2ss olivenolje

500g kyllingfileter, i terninger

1ts malt spisskummen

1ts ras el hanout Her,kan sløyfes

1 stor løk,i tynne båter

4 hvitløksfedd,i tynne skiver

1 kanelstang

1ss hvetemel

1 liten aubergine,i terninger

1 rød paprika,utenfrø og hinner,i terninger

1/2 purre,i tynne skiver

100g sopp, i skiver

1 1/2 ss tomatpure

6dl kyllingbuljong

1 boks kikerter,ca 300g,skylt og avrent

50g rosiner

En klype safran,males safran og blandes med 1ss sitronsaft

Salt

Pepper

1ss koriander hakket,til pynt

 

Couscous 438g(kjøpes i utlandske butikker)

Vann 6dl

1ss olivenolje

1ss smør

salt

 

Varm 1ss olje over middels sterk varme i en stor gryte med tykkbunnet.Brun kyllingbitene i 5 minutter.Snu dem ofte,og dryss på spisskummen og ras el hanout etter et par minutter.

Slå ned varmen og legg i løk,hvitløk , purre og kanelstang.Stek under omrøring i 3 minutter,eller til løken er blank og myk.

Dryss på melet,og stek under omrøring i 2 minutter.

Tilsett 1ss olivenolje, aubergine,paprika og sopp,og stek under omrøring i 2 minutter.

Rør sammen tomatpure og buljong, og ha det i gryte ,litt av gangen,mens du rører.

Kok opp under omrøring,slå ned varmen,

Og tilsett safran med sitron.

Kikerter,

Og rosiner.

Legg på lokk,la det stå over svak varme i 15-20 minutter.

Smak til med salt og pepper,Pynt med koriander.

 

Til couscous

De fleste står bak pakke hvordan skal lages som her på bildet.

Til et glass vann bruk et glass couscous.

Kok opp vannet med 1-2ts salt i en stor kjele,og tilsett 1ss olivenolje når det er ferdig å koke.

Ta kjelen av varmen og tilsett couscous 

Rør alt sammen med en gaffel.Ha på lokk og la den stå 10 minutter.

Tilsett smør og blande til alt smøret har smeltet.

Her er ferdig.

Maten var kjempe god og lett å lage 😉

Håper at dere kommer å prøve det 🙂

Fb Her

#Marokko #tagine #kylling #grønnsaker #couscous #rosiner #arabisk #berbere #Algeria