Burek er en tynne filodeig som man kan lage selv eller kjøpe ferdig fra butikken,fylles med forskjellige ingredienser ,kan lages også som dessert baklawa eller sånn vårruller ,lange eller i forskjellige former.Jeg lagde de i det enkelste måte lange i en langpanne ,og det kan hende at de sprekker under jobben men det gjør ikke noe fordi du skal rulle de sammen.

De ble utrolige gode og er så enkel å lage,kan serveres som hovedrett eller forret .

Tips,du kan bruke 1ss av vegeta (tørkede grønnsaker med salt ) sammen med kjøttdeigen når du steke den .Men kan sløyfes.

Ingredienser: 5-6 personer

1 pakke tyrkisk filodeig yufka 

Fyll:

Olje for steking

350g kjøttdeig

2 løk ,i tynne skiver

1ts sukker

1 frisk chili,finhakket

300g spinat ,frozen 

1ss persille

200g fetaost,smuldret

150g gulost,hakket

150g mozzarella,hakket

2egg

1dl melk

3ss olivenolje

Salt og pepper

For pensling:

1-2dl smør,smeltet

1dl tyrkisk yoghurt

1egg

1/2dl melk

Salt og pepper

Sesamfrø

Negillefrø

I en stekepanne ha litt olje over høy varme og brun kjøttet med 1/2ts salt og 1/2ts pepper ,så legg til side.

I samme stekepanne ha litt olje og tilsett løken ,stek over middels varme i 3 minutter så tilsett litt salt og sukker

Stek til den er myk og få litt farget ,ha over chili og stek i 1 min.

Tilsett spinat og stek under omrøring  til vannet fra spinat er dampet .

Ha kjøttdeigen over med persille

Bland alt sammen og ha litt salt og pepper over,avkjøl helt i en skål.

Varm ovnen ved 180c

Gjør klar osten ,så pisk sammen 2 egg,1dl melk,3ss olivenolje i en skål 

Så blander du alt sammen i en bolle med en skje.Legg til side.

Sånn ser ut tyrkisk filodeig .

Åpner du og skjær med en saks i samme størrelse til langpanne.dekk filodeigen med en fuktig kjøkkenhåndkle .

Ta fremm 2 ark av filodeigen og pensle den øverst med litt smør

Ha litt av fyll i kanten 

Så ruller du den til en lang pølse

Legg i en smurt langpanne og pensle over med litt smør,dekk langpanne med en kjøkkenhåndkle mens du jobber med resten.

Pisk sammen 1dl yoghurt,1/2dl melk,egg ,salt og pepper i en skål.så pensler du alle sammen godt.

Strø over sesamfrø og negillefrø.Skjær med en skarp kniv til tre deler men bare i toppen men ikke helt til bunnen, slik at det blir lett og skjære disse når de er ferdig stekt .


Stekes midt i ovnen 25-30 minutter til de er gylden .

Nå du kan bruke en stekespade og ta ut burek.Bare trykk stekespade helt til bunnen.

De ble helt knasende og kjempe gode med mild smak av fetaost og deilig smak av kjøttdeigen ,spinat og osten.Serveres med salat,oliven og syrlige agurker.

Følg meg gjerne på facebook Her
#Burek #borek #spinat #tyrkisk