Chili con carne fra meksikansk kjøkkenet med kjøtt ,chili,tomater,bønner og spisskummen.

Retten skal være sterk men dere kan bruke mindre chili får å få mindre sterk smak 🙂

 

Ingredienser:(4 personer)

600g mørt grytekjøtt av okse,i litt store terninger

2-3ss olje for steking

1ss olivenolje

1 stor løk,i skiver

4 hvitløksfedd,presset

1ss hvetemel

1dl vann 

1  boks passerade tomater,ca 4dl

1 boks hakkede tomater,ca 400g

1 stor rød paprika(pensle med olje ,stikk inne med  kniv. grill i ovnen noen minutter så legg dem i en pose så  skrell skinnet.hakk dem i biter)

1 -2ss søt chilisaus

1ss balsamicoeddikk

1-2 ts malt spisskummen

Salt

Pepper

1ts oregano

1ss persille

1 boks røde kidnybønner ca 400g,skylt og avrent

1hel chiliflak,eller 1ts chilipulver

 

Varm ovnen til 160c.

Varm 1ss olje over middels sterk varme i en gryte .Brun kjøttbitene,noen få av gangen,legg kjøttet i en skål til side.

Tilsett 1dl vann i gryta og kok 1 minutt,legg til side.

I samme gryte ha 1ss olje, stek løk og hvitløk under omrøring et par minutter.

Dryss på melet,og stek under omrøring i et par minutter.

Rør inn passerade tomater og hakkede tomater,og kok opp under omrøring.

Ha kjøttet tilbake i gryte med kraft.

Tilsett chilisaus .

Spisskemmun

Chili(ikke bruk det om du ikke vil ha en sterk samk).

Tilsett paprika.

Balsamicoedikk ,salt og pepper etter smak.

Legg på lokk,og sett gryte inn stekeovnen i 2 1/2 timer,eller til kjøttet begynner å bli mørt.

Ta ut gryte ..Tilsett oregano,persille og bønner.Bland godt,og smak om det er passe kryddret.Legg på lokk,og sett gryte inn i ovnen i 40 minutter til.

Pynt med rømme og persille.

Serveres med kokt ris og tortillaerHer

Dere kan gjrne følge meg på Fb Her

#hjemmelaget #chili con carne #meksikansk #mat #sterk #tomatsaus