Murgh makhani, smørkylling på norsk og butter chicken på engelsk er en indisk matrett.Ligner mye på tikka masala men smørkylling tilsatt i smør og mer fløte .

Kanskje sausen også er mer most enn det i tikka masala.Krydder er litt førskjellig også.Begge brukes i tandoorikylling som har stekt i ovnen og saus .

Indisk mat er veldig kjent i midtøsten før mange  år siden.

Her kommer oppsikriften 🙂

 

Ingredienser:(4-5 personer)

5-6 ferdige kyllingtandoori Her kyllinglår uten skinn(du kan bruk kyllingbryst med bein eller uten i biter)

 2 små løk

1 1/2 hvitløk-ingefær(like mengder ingefær og hvitløk males i kvern eller støtes i morter)

1boks hermetiske hakkede tomater

1/4-1/2ts chilipulver(bruk mer om du ønsker en sterk rett)

En klype sukker

2ss smør

1dl kyllingkraft

1ss tomatpure

30g smør,i små biter(kan brukes mindre )

1 liten kanelstang

4 hel kardemomme

2 hel nelikk

1/2ts garam masala

1/2ts malt spisskummen

1/2ts malt koriander

1/2ts malt bukkehornkløver kan sløyfes

7ss matfløte

Salt og pepper

10 cashewnøtter(mos dem i en morter)

Til pynt hakkede koriander og fløte

Hvis du bruker kyllinglår så skjær i hver bit små snitt 2-3 og følg Her

Mos hvitløk og ingefær i en morter og lag det sammen til pasta.Legg til side.

I en blender legg tomater ,løk ,chilipulver ,sukker og en klype salt ,og kjør til det er godt blandt.

Smelt 2ss smør i en stor stekepanne over middels varme .Ha i kanel,karemomme og nelikk.Stek i 2 minutter .

Tilsett hvitløk og ingefær ,stek i 1 minutt .

Ha i tomatblandingen .

Og kyllingkraft

Og rør inn tomatpure.Kok opp under omrøring,og damp varmen til laveste trinn.La det små koke i 5 minutter under jevnlig omrøring,til sausen tykner.

Ta ut kanel,kardemomme og kanel.

Rør inn halvparten av smøret,garam masala,spisskummen,bukkehornkløver og koriander.

Tilsett kyllingbitene,og rør slik at de blir godt dekket av sausen.

Ha på lokk og la det småkoke i 10 minutter.Smak til med litt salt og pepper.

Tilsett malt cashewnøtter og bland sammen med sausen.

Pisk kremfløten i en liten bolle,

Og rør inn 3-4 spiseskjeer av den varme sausen mens du pisker kraftig.

Rør inn fløteblandingen inn tomatsausen,

Tilsett resten av smøret,og rør til det smelter.

Hell over litt fløte og dryss hakkede koriander.

Server retten direkte fra pannen med kokt ris , nanbrød Her og raita Her

Retten er sykt godt ,kanskje har mye smør ; fordi det er smørkylling 😀 så du kan bruke minder om du ønsker deg en sunn rett 😉

Dere kan følge meg på Fb Her 🙂

#Hjemmelaget #mat #indisk #smørkylling #kylling #smør #godt #fløte