En krydret kylling ,kjempe god og saftig .Det er ganske mange slags krydder og urter jeg brukt i oppsikriften men du kan bruke den du her .Kan spises med brød ,salat ,ris hva som helst .Anbefaler dere å prøve denne oppsikriften .

 

Ingredienser:

2 kylling ,ca 1200g hver kyllingen

Marinade:

5 hvitløksfedd,most med litt salt

4ss smør,smeltet

4ss olivenolje

Tørkede urter(2ts oregano,2ts timian,2ts persille,1ts estragon,1/2ts bukkehornkløver.mos alt sammen i en morter og sil stilk ut)

Krydder (1ss paprika,2ts hvitløkspulver,2ts løkspulver,2ts mix pepper,1ts spisskummen ,1ts koriander ,1ts ingefær ,1/2ts chili pulver,1/2ts gurkemeie,1/4ts nellik,1/4ts kardemomme,1/4ts kanel og 1/4ts muskatnøtt .Alt er malt)

1ts sennep

1ss ketchup

2ss balsamicoeddik,2ss sitron saft ,2ss soyasaus og 4ss vann .Sammen.

1 kyllingbuljong

1 1/2ts salt ,etter smak

For pensling: 3ss yoghurt 

Havsalt 

Inn kyllingen : 1 stor løk,delt til to

1dl vann,til formen

Blande alt ingrediensene til marinade sammen med en visp .

Jeg brukt en sprøyte og fylt den med marinade litt om gangen.

Bruk hendene og marinere kyllingen under skinnet.

( marineringssprøyten har jeg kjøpt på coolstuff her: https://blfa.me/c/82e8D8Jw bruk gjerne min link når dere handler :D)

Marinere kyllingen inni og ut over godt(du kan gjerne ha kyllingen i kjøleskapet over natta om du har tid)  og pensle med yoghurt .

Ha vannet under kyllingen og sett løken inni kyllingen.

Varm ovnen ved 160c

Ha lokk over formen.Sett midt i ovnen ,stek i  1 time og halv ,åpner du lokket innimellom og ta en skje av væske som fra kyllingen og hell over .

Ta kyllingen fra ovnen og legg dem over en smurt rist og smøre med kylling kraft så strø over havsalt.Sett den tilbake i ovnen ved 200c .

Stek til kyllingen blir gylden og sprø.La kyllingen hvile i 25 minutter så skjære med kniv eller bare dra kjøttet fra hverandre det er mørt.

Ser du at kyllingen er saftig og ikke tør 😀

For potetene 1kg ,skjær i store biter ,vaskes under vannet .Ha potetene i en form , hell over kraften fra kyllingen ca 1dl eller litt mindre ,strø over havsalt .

Stekes midt i ovnen i 30-35 minutter (varmluft) rør potetene innimellom.

Du kan koke eller steke andre grønnsaker også.

Serveres med hvitløkssaus Her eller andre sauser du liker ,jeg har flere saus oppsikrifter ser under saus i bloggen.

Følg meg gjerne på facebook Her

Stem på meg gjerne http://www.saleduck.no/awards/food7

#krydret #kylling #arabisk #saftig #god