Sofficini er mest kjent her fra Findus som kommer frosen med forskjellige fyll som mozzarella,tomatsaus,spinat on andre fyll.Så du kan fylle den som du vil og det er kjempe god med mozzarella og tomatsaus Her,jeg lagde disse med den klassiske fyll kjøttdeig ,spinat , ricotta og parmesan .Digen er annerledes enn calzone eller pizza deig ,det er ikke noe gjær eller vann ,bare mel,melk,smør og litt salt.Enkel ja med godt.

 

Ingredienser: 4 – 5 personer

Olje for stekting

Deigen

4dl melk

40g smør

En klype salt

400g hvetemel

Fyll

350g kjøttdeig

175g  frisk spinat eller frosen ,finhakkt

125g ricotta

40g parmesan ost,finrevet

1/4-1/2ts muskatnøtt,revet,etter smak

1ts pepper,kvernet etter smak

1ts salt,etter smak

 

3egg 

brødsmuler

Litt salt 

 


 

I en stor kjele ha melk ,smør og salt

Varm over middels varme til kokepunket 

Ta kjelen av varme og tilsett mel under omrøring

Bruk en tresleiv og rør til deigen slipper kantene.

Deigen skal være varm så legg på skjærebrett og kne deigen ,bruk deigskrape for å brette deigen og elte litt i noen minutter.

Pakk deigen i aluminiumsfolje og avkjøl.

For fyll brun kjøttet i litt olje og tilsett spinat stek i 2-3 minutter ,ha salt ,muskatnøtt og pepper .Avkjøl og tilsett resten av ingrediensene,bland alt godt sammen.

Ta deigen på kjøkkenbenken og del til to emner,pakk den ene med plastfolje.

Kjevle deigen med hjelpe av litt mel til en store leiver .Trykke til ringer på 10cm (du kan lage de mindre eller større)

Legg på fyll

Og brett så klem kantene med fingerne ,bruk en gaffel og trykk på kantene.

Legg disse mellom to kjøkkenhåndkle.Gjør det samme til resten av deigen.

Varm en jernstekepanne eller gryte med olje over middels varme.

Pisk eggene i en dyp tallerken med litt salt ,legg brødsmuler i en dyp tallerken også.

Ta en soffincini i eggene

Så i brødsmuler 

Brødsmuler skal dekke hele sofficini.

Så stek med en gang 

Stek 3-4 på en gang på begge sidene til de er gylden.

Legg over kjøkkenpapir.

Gjør det samme til resten .Kan fryses ned og varmes etterpå i ovnen.

Crispy og kjempe gode 🙂

Facebook side Her
#italiansk #sofficini #spinat #kjøttdeig #ricotta #parmesan