Karides er reker på tyrkisk ,det er en slags reker gryte med sopp ,paprika og tomater med litt smør og smeltet ost.

Noen lager denne her uten ost så det er opp til deg om du vil ha ost over eller ikke.

Anbefaler dere å prøve den tyrkisk reker gryte utrolig god 🙂

Tips:du kan bruke kjøtt i stede for reker.

Rekene helst litt store som er ferdig kokt.

Ønsker dere en fin dag .

Ingredienser: 3-4personer

2ss olivenolje

400g reker

250g sopp,i skiver

3 tomater,uten skall og finhakket

2 grønne paprika,finhakket

5 vårløk,finhakket

4 hvitløksfedd,finhakket

1 1/2ss tomatpurre

1ts timian

1 laubærblad

1ts pepper,etter smak

1ts salt etter smak

30g smør,i biter

3ss parmesan,revet

En håndfull gul ost,revet

I en stor stekepanne eller gryte ,ha oliven olje over middelsvarme ,tilsett sopp og surre litt ,ha over vårløk og hvitløk,stek mens du røre i 3-4 minutter.

Tilsett paprika og stek i 1 minutter,ha over tomatene ,tomatpurre ,laubærblad ,timian ,salt og pepper ,røre stek i 8-10 minutter til væske er nesten bort.Smak med salt og pepper ,ta ut laubærblad.

(jeg brukt en jernstekepanne)

Sett ovnen ved 200c grillfunkjon

Ha smør biter over og parmesan ost

Til slutt gul ost.

Stek i ovnen til osten er smeltet.IKKE stek for lenge da rekene blir seige.

Servere med hvitløksbaguetter og salat.

Det ble kjempe god 🙂  med smeltet ost mmmm.

Dere kan gjerne like siden min på facebook Her

#tyrkisk #reker #karides #guvec #sopp #paprika