Fritert kibbeh er veldig kjent i Syria og lages mye der.Bulgur er hoved ingredienser og det er alltid nesten kjøttdeig og pinjekjerne inni.

Ble spurt før om jeg skal lage denne og i dag kommer oppsikriften med bilder.

Kibbeh trenger litt jobb og tålmodighet ,det skjer hos noen at de åpner seg under steking og for å unngå det anbefaler dere å fryse kibbeh før steking minst 1 time.

Viktig at du forme diegn til veldig tynne form for å få en god smak.

 

Ingredienser:

Olje til fritering

For deigen:

500g bulgur

300g kjøtt uten fett

1 stor løk

1ts syv krydder Her

1/2ts pepper

1 1/2ts salt

For fyll:

300g kjøttdeig

1 løk,finhakket

1ts spisskummen

1/2ts paprika

2ss av pinesjerne eller mandler grovhakket,ristet

2ss olje

Salt og pepper

1ss granateplesirup,kan sløyfes

1ss maizena med 1dl vann ,for å forme kibbeh

 

Vask bulgur og legg den i en bolle og dekk med vann,la den står 1 time.

Kvern kjøttet to ganger.

Sil bulgur og kverne den med løken to ganger

Tilsett krydder og salt og elte godt med hendene.

Tilsett kjøttet og elte videre ,bruk litt vann får å hjelpe deg med elting.

Dekk deigen og legg den i kjøleskapet.

Varm en stekepannet med olje og tilsett løken ,fres til den er blank og myk.Tilsett kjøttdeigen ,krydder og salt.

Stek i noen minutter ,tilsett nøttene og granateplesirup.Smak til med salt og pepper.Legg til side.

 

Varm oljen i en gryte.

Ta deigen fra kjøleskapet og del til små boller ,bruk blandingen av vann og maizena .

Dyp fingerne i bollen og ha i litt av fyll så lukk diegn med fingerne(du kan se her hvordan Her) Det er ikke lett å ta bilder når jeg grisete på hendene 😀

Legg fylt kibbeh i fryser 1 time.

Stek kibbeh i noen minutter til de er lys brune.

Legg dem på kjøkkenpapir.

Sånn ser ut ,når det ferdig.

Serveres med salat og yoghurt .

Fb Her

#kibbeh #bulgur #hjemmelaget #kjøtt #løk #arabisk #syria