Denne retten fra sør india som er spicy ,mørt kjøtt og smakfull .Curry saus som har mye smak av forskjellige krydder .

Alle ingrediensene finner du i vanlig mat butikk men det finnes to ingredienser som jeg ikke brukt her og det var karriblader og kalpasi(sånn svarte blomster) men det går helt fint uten.Jeg tror det finnes noen utlandske butikker og på nettet som selger karriblader og hvis du får tak i den så bruk 4 curryblader sammen med hel krydder i curry saus her,det gir god smak til retten.

Ønsker dere en fin dag 🙂

Ingredienser:4 personer

800g fårikålkjøtt

1ts fennikelfrø

1ts spisskummenfrø

1ts svart pepper hel

4 hvitløksfedd

2 biter av ingefær,i hvitløksfedd størrelse

4 små rød løk,eller sjalottløk

2ss olje

1/2ts gurkemeie pulver

1/2salt

2dl vann

For curry saus:

0,5dl olje

1 liten kanel stang

1 stjerneanis

2 laubærblad

4 nellik hel

1/8ts fennikelfrø

200g løk finhakket,rød eller gul 

2 hvitløksfedd,i skiver

150g toamter,uten skall og finhakket

0,5dl koriander ,finhakket

1ss malt koriander

1ts paprikapulver

1/2ts chilipulver

1/2ts salt ,etter smak

 

Rist fennikelfrø,spisskummenfrø og pepper i 1-2minutt over svak varme .

Avkjøles så male i en morter.

I en blender ha 4 små løk,4 hvitløksfedd ,ingefær og 2ss vann.

Ha over malte krydder og kjør blenderen til du får en malt saus.

Vask kjøttet og skjær bort litt av fettet .

Ha 2ss olje i en gryte eller tagine (jeg brukt tagine fordi den slipper ikke damp ut og da du trenger ikke mye vann å tilsette )Du kan gjerne bruke trykkkoker om du har.

Fres kjøttet raskt over høy varme ,tilsett den blandingen av løk,hvitløk,ingefær og krydder over kjøtter med 1/2ts gurkemeie og salt .

Bland alt sammen og fres i 2 minutter ,tilsett 2dl vann ,ha på lokk og la den små koke til kjøttet er nesten ferdig ca 1 og halv time.

Når kjøttet er nesten ferdig ,ha 0.5dl olje i en dyp stekepanne over middelsvarme og(varm olje i 2 minutter) tilsett laurebærblader,stjerneanis,kanel ,nellik og fennikelfrø.Fres i 1 minut.

Tilsett løken og bland alt sammen , stek i 5 minutter og tilsett hvitløk skiver.Stek videre i 3-4 minutter til løken er lys brun,rør ofte .

Ha i hakkede tomatene og koriander

Surr i 5 minutter.

Tilsett kjøttet og bland sammen .

Så væsken som du har kokt lamme i med 1ss malt koriander,1ts paprikapulver ,1/2ts chili pulver og 1/2ts salt.

Bland alt godt sammen og la den små koke i 15-20 minutter uten lokk.

Rør veldig ofte forsiktig og smak med salt.Til sausen tykner.Fiske ut kanel stang,stjerneanis ,laubærblad og nellik før servering.

Kjøttet ble sikkelig mørt og smakte utrolig godt 🙂 strø over hakkede koriander . Serveres best med poricha parotta brød http://alibabasmat.blogg.no/1458205355_paratha_brdindisk_fri.html, kokt ris som du finner flere oppsikrifter i bloggen min.

Følg meg på facebook https://www.facebook.com/groups/370547423103160/

#fårikålkjøtt #curry #mørt #løk #ingefær #koriander #indisk