Fylte paprika er kjempe gode og kan fylles med forskjellige ingredienser,både i de arabiske land og tyrkia lages paprika dolma ,mange sier at den kommer egentlig fra Tyrkia til oss før noen hundre år siden .Men det er litt forskjell mellom våres dolma og den tyrkiske ,begge to er kjempe gode men vi bruker mer krydder ,syre og sødme  ,her jeg lagde de på tyrkisk måte med litt endring fra meg og siden jeg lagde flere ganger arabisk dolma som du finner iu bloggen min.

Fyllet må ikke stekes før den legges i paprika og det er mange  som gjør det Men jeg synes at smaken blir mer og godere når man brune kjøttet og steke løken og andre ingrdiensene .

Ingredienser: 6 personer

1500g paprika

2-3 tomater ,i skiver for å lokke toppen til paprika

Fyll:

Olje og smør til steking

450g kjøttdeig

1 stor løk,finhakket

2 hvitløksfedd,finhakket

1ss tyrkisk biber salcasi(chilipasta),eller chilipure/1ts chilipulver

2ss tomatpurre

10ss ris,vaskes

6ss bulgur,vaskes

En håndfull frisk persille,finhakket

En håndfull frisk dill,finhakket

1ts spisskummen

1ts salt,etter smak

1ts pepper ,etter smak

2ss granateplesirup

 

Tomatsaus:

3ss tomatpurre

6dl vann

1ss sukker

Litt salt

Sånn ser ut den tyrkisk chilipurre men du kan bruke en annet chilipurre i stede for eller litt chili pulver.

Ha litt olje i en stekepanne og brun kjøttet over høy varme.Legg til side.

Ha smør og olje i en stekepanne over middels varme og stek løken til den er blank og myk.

Ha hvitløk over og surre litt så chilipurre og tomatpurre.

Tilsett risen og bulgur og surre litt så ha over kjøttdeigen og bland sammen så resten av ingrediensene unntatt granateplesirup,bland alt sammen og tilsett granateplesirup, smak til med salt og pepper,skru av varme og legg til side.

Har brukt disse paprika men du får bruke den du finner i butikken ,helst små eller medium.

Vask paprika og skjær i toppen så ta ut innmaten.

 

Skjær litt av bunnen (om du skal bruke paprika som er spiss på bunnen for at den skal står i formen)

Varm ovnen ved 200C

Smør formen med litt olivenolje .

Fyll paprika med kjøttdeigblandingen,bruk en skje og stappe fyllet.

Stappe en tomat skive eller to på toppen og legg i formen.

Tomatsaus ,ha tomatpurre i en kjele og tilsett vannet ,sukker og salt.

Bruk en visp og pisk sausen litt.

Hell tomatsausen over paprika .

Dekk med bakepapir og aluminiumsfolje .

Stek midt i ovnen ca 40 minutter.Tar du bakepapir og aluminiumsfolje av formen

og stek videre i ca 20-25 til paprika får litt farget.

Legg paprika i tallerken og hell over tomatsausen 

Serveres med yoghurt ,salat og ristet brød .Det var utrolig god 🙂


Facebook side Her
#Paprika #dolma #tyrkisk #arabisk #kjøttdeig #tomat