En kinesisk matrett oppfunnet i Nord Amerika ,bestående av noen hakket kjøtt snarstekt med grønnsaker med litt saus.Man kan bruke mange forskjellige grønnsaker som liker som broccoli,mais ,sopp ,vannkastanjer,sukkererter osv.

Jeg pleid å bruke broccoli men jeg hadde ikke ,så du kan bruke en liten skåret i små buketter.

Skal du ha mer saus så blander 4ss kjøttbuljong (utblandet) med 1ts maizena 2ss østerssaus og hell over woken til slutt.

Det er kjempe godt og raskt .Men viktig med høy varme og raskt stekt .

 

Ingredienser: 4 personer

450-500g mørt biffkjøtt(jeg brukt kalve kjøtt)

2ss olje

1 løk,i tynne skiver

250g sukkererter,delt i to .eller aspargesbønner 

75g bambusskudd fra boks,i tynne strimler

8 vannkastanjer fra boks,i tynne skiver

1 stor gulrot ,i lange tynne skiver

2ss østersaus 

En klype salt

 

Marinade:

1ss hvitvinseddik ,(bruk eddik du har hjemme)

En klype nymalt hvit pepper

En klype salt

1ss soyasaus

1ss østerssaus

1/2ts mørk sesamolje

 

Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av kjøttfibrene.Del skivene i biter.Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle.Legg i kjøttet,og vend alt godt sammen.La kjøttet marinere i minst 20 minutter.

Varm en wok eller en stor stekepanne med høy kanter over sterk varme.Varm 1ss olje i woken.Rørstek kjøttet i omganger over sterk varme til det har skiftet farge.

Ha etter hvert det stekte kjøttet over i en bolle.Tørk av woken med kjøkkenpapir.

Varm 1ss olje til woken.Rør stekt løken i 1 minutt.Tilsett gulrot og rørestek i 1 minutt.Tilsett resten av ingredinser og rørestek i 1 minutt.Lrgg kjøttet tilbake i pannen.Tilsett østerssaus,og vend sammen .smak til salt .

Serveres retten med engang med nykokt ris ved siden av og litt østerssaus over woken.

Ha dere en fin dag 🙂

Fb Her

#wok #biff #raskt #grønnsaker #godt