Pâte à Choux heter på fransk,vannbakkels er lett å lage og tar ikke lang tid ,kan fylles med vaniljekrem Her

, kremfløte med syltetøy ,krem med frukt skiver som gir litt syre med den søte smak fra kremfløte ,eller bare pisket kremfløte som jeg gjørt.

Kan dekkes med smeltet skjokolade også.Jeg gjørt det enkelt ,vannbakkels,pisket krem og melis 🙂 kjempe gode .

Ha dere en fin dag .

 

Ingredienser:25-30stk

Deig:

2,4dl vann

100g smør

12g sukker

En klype salt

140g hvetemel,siktet

4 egg

Fyll:

3,75dl kremfløte

32g melis

1/2ts vaniljesukker

 

Melis for å strø over før servering

 

Lger du deigen først,varm ovnen ved 200c.

I en kjele kok opp vannet,smør,sukker og salt på middels varme ,rør mens smør smelter .Når blandingen bobler tilsett hvetemel og rør godt sammen og reduserer varmen,rør i 1 minutt til blandingen begynner å slippe kjelen.

Fjern fra varmen og rør alt godt ,la den avkjøles i 3-4 minutter.

Ha deigen over i en kald bolle og rør inn eggene ett av gangen. Ikke tilsett neste egg før det første er rørt helt inn!

Her er deigen er klar.

Fyll røren i en sprøytepose med en stor stjerneformet spiss og sprøyt 8 cm(eller 10cm) lange og fyldige striper på et stekebrett med bakepapir,men ikke legg de tett inn til hverandre.Stek midt i ovnen i 20 minutter ( Det er viktig at du ikke åpner ovnsdøren de første 20 minuttene av steketiden, for da kan vannbakkelsene komme til å klappe sammen) .

Når de er litt gylden åpner du ovnsdøren og stek i 2-3 min.

Avkjøl de stekte vannbakkelsene på rist til de er helt kalde.

 

For pisket kremfløte:

Hell kremen i en avkjølt bolle (helst av stål) og pisk ( med en håndmikser), rør litt rundt mens du pisker, slik at du ikke lager smør i midten, mens fløten på sidene er upisket til kremen begynner å tykne. Tilsett melis, samt vaniljesukker og pisk til kremen danner stive topper som holder fasongen dersom du slutter å piske i 5-10 sekunder.Ikke pisk for lenge , da blir nemlig kremen til smør.

Fyll en sprøytepose med liten spiss sprøytetipp som stikkes inn i vannbakkelsen fra siden(eller du kan dele vannbakkels til to og fylle med krem så du kan legge jordbær skiver i midten )

Sett de fylte vannbakkelsene i kjøleskapet  til servering,Strø over melis før servering.Disse var kjempe gode 🙂

Facebook side Her

#vannbakkels #fransk #fløtekrem #krem #fløte