Berlinerboller, eller smultboller, er fylt med syltetøy , vaniljekrem ,eplemos med kanel .Du kan tilsette litt kardemomme ,1ts vaniljesukker i deigen om du vil men jeg liker at berlineboller skal være uten noe krydder 🙂 

Prøv disse kjempe gode og luftige berlinerboller

Ingredienser: 20-25stk 

Olje til frityrsteking 

For deigen:

2dl melk

60g smør

En pose tørrgjær

60g sukker

3 egg ,psiket

500g hvetemel

En klype salt

 

For fyll ca 150g bringebærsyltetøy (Hell syltetøyet over i en sil og press syltetøyet gjennom med en sleiv) eller vaniljekrem http://alibabasmat.blogg.no/1457694472_mille_feuille_tusenbl.html

Dryss:sukker eller melis

 

Smelt smør og tilsett melk ,varm til 37 grader.

Tilsett tørrgjær ,1ts sukker og la den står 10 minutter.

Hell gjærblandingen i en bolle og Tilsett pisket egg,sukker,salt og mel .

Kjør kjøkkenmaskinen i 6 -8 minutter til en smidig deig.

Ha deigen på kjøkkenbenken i 2 min .Sett deigen til heving under plast i ca. 35 minutter

Etter 35 minutter ha deigen på kjøkkenbenken med litt mel og elt i 1-2 min.

Sett deigen  under plast i 15 minutter til.

Ta deigen opp på bakebordet og kjevle(med hjelp av litt mel) en leiv som er ca. 2 cm tykk.

Trykk ut passe boller med et glass.

Legg bollene i en stekebrett med plast over og la den heve til dobbel størrelse ca 45 minutter.

Ser du her at bollene ble større.

Varm frityrgryten til 160 grader.

Ta dem forsiktig opp og stek bollene (ikke stek mer enn 3 boller på en gang). Snu dem under stekingen1-2 minutter på hver side,til de får gylden farget.

 Ta bollene opp med en hullspade og legg på kjøkkenpapir. ( om du vil ha masse sukker rundt berlineboller så trill i sukker og avkjøl litt på papir før du fyller de med syltetøy.)

Fyll bollene med syltetøy eller vaniljekrem (jeg brukt en sprøyte) Stikk hull ved siden.

Sprøyten kan kjøpes HER

Noen av bollene uten fyll ,min lille jente vil ikke ha noe syltetøy inni 🙂

Så trill i sukker  og avskjøl på rist.

De var kjempe gode og ikke alt for søte som man får kjøpe i butikken 🙂

Berlinerboller kan fryses og varmes litt før servering.

Facebook side Her

#boller #berlineboller #syletøy #god #baking