Spinat er kjempe god i matlagning og vi bruker den i gryta ,salat og baking .Her er små deilige fatayer som lages i arabiske land .Spinat ,løk,tomater,persille og krydder med en god deig som er myk og fluffy Du kan blande fetaost med spinat eller kjøttdeig også..

Ønsker dere en fin dag 🙂 

Ingredienser:10stk

Deigen Her

For fyll:

3ss olivenolje

1 løk( 70g),finhakket

1 tomat(100g),fjern skall og innmat ,finnhakket

1/2ts salt ,etter samk

1-2 vårløk (15g)finhakket

100g spinat,hakket

1/4ts sumac ,en syrlig krydder (kjøpes i utlandske butikk)

1/2ts paprika pulver

1/4ts allehånde malt

30g persille fersk,finhakket

1/4ts pepper

 

1egg,pisket for pensling

 

Ha 2ss olivenolje i en stekepanne over middelsvarme og stek løken i 2-3 minutter

Tilsett salt og tomatene og stek i 2 minutter

Tilsett vårløk 

Spinat og krydder,stek i 4-5minutter.

Slå av varme og tilsett persille og rør alt sammen.

Tilsett 1ss olivenolje og smak med salt og pepper.

Deigen her http://alibabasmat.blogg.no/1460196641_fatayer_deig.html

Del deigen til to like ,jeg brukt en del og andre til ost fyll som kommer oppsikriften snart.

Del den en til to.

Så rulle ut til to like og del hver en til 5stk

Form til 10 like boller .

Kjevler ut hvert til en 4 tommers runde eller litt mer(ikke bruk noe mel mens du kjevler)

Plasser en fylt teskje av spinat fylling

Klem sammen med fingerne deigen som du ser på bildet

Så klem resten sammen til trekant form.

Forvarmt ovn ved 200c .

Legg alle sammen i en stekepanne med bakepapir under.

Pensle med pisket egg.

Stekes midt i ovnen ca 16-20 minutter ,til de er gylden.

Avkjøl over rist.

Kjempe gode og mye næringsstoffer 😀 

Kan fryses .

Facebook side Her

#spinat #persille #arabisk #godt #løk #krydder