Denne retten spises ofte som frokost hos oss men jeg har lagt den i dag til maiddagen ,består av bondebønner,brød,egg,og olje.

Hvis du  vil ha en rett som er godt ,lett å lage og blir du mett av i flere timer så den her er noe for deg 😉

 

 

Ingredienser(4-5 personer)

Vann

250g tørkede bondebønner (kjøpes i utlandske butikk ,de er brune eller lys brune og litt store)

6 løk,finhakket

8-9 egg

olje 

3 tomater,finhakket

3 store brød Her

salt

pepper

Stachys urter,kan sløyfes(jeg veit ikke hva de heter ,eller om det finnes i Norge ,vi kalle det بطنج)

 

bønner :bløtlegging 12 timer(vi bruker 1ts natron i vannet ,for å gjør bønnene myke),bytte vannet 3 -4 ganger .Vask bønnene under vannet ,så legg dem i en stor kjele med vannet som dekker bønnene cirka 3liter vann,kok opp med lokk så la den små koke i 1-2 timer .Tilsett salt i siste halv time av koke tide.

Ta bønnene av kjelen og legg dem til side.Ta vare på vannet.

Her bønnene er ferdig kokt .

.

Ta skallet av .

Lag brød om du har ikke,finner du oppsikriften i bloggen min Her,jeg lagt fire brød av oppsikriften.

Kok bønner vannet opp.

Skjær brødene i store biter og legg dem i kjelen.

Bland brødene med vannet.

Ta brødene fra kjelen og legg dem i et stor fat.

Legg bønnene over brødene.

I en stekepanne varm olje  1/2-1dl(olje skal være veldig varm) og hell den over .

Stek løken i en stekpanne til de er myke og blanke.

Ha løken over.

Rør eggene i en stor bolle med salt og pepper og stek dem i en stekpanne.

Ha eggene over maten.

Så hakkete tomater og noen av bønnene,srø over Stachys om du har .Sitron passer perfekt til retten 😀

Kanskje det høres mye jobb men det er enkelt og ikke minst godt 🙂

Fb Her

#bønner #hjemmelaget #egg #løk #arabisk #fredag