Pleier å lage disse karamellene hver eneste jul. Man trenger en god dose tålmodighet ellers så er de veldig lette å lage. 

 

Ingredienser:

150 g smør

3 dl fløte

150 g sukker

1,5 dl lys sirup

1,5 ts vaniljesukker

litt salt (for å fremheve smaken, kan sløyfes)

Ha alle ingrediensene i en kjele. Jo større kjele du har jo kortere tid tar det før du er ferdig. Viktig å ha en kjele med tykk bunn og røre hele tiden slik at det ikke brenner seg.

Når alt er smeltet og koker skrur du ned varmen slik at det småkoker mens du fortsetter å røre.

Det er her tålmodigheten trengs. Det koker og koker og ser ikke ut til at noe skjer.

Men etter ca 20 min så blir massen brun og tykkere.

Når du tror at massen er ferdig kan du kan et glass med kaldt vann og ta noen dråper med karamell i. Så kjenner du på karamellen i glasset og ser om den er den konsistensen du ønsker. Jeg liker de litt myke.

Testet karamellene flere ganger i glasset og kokte den helt til jeg ble førnøyd.

Så helte jeg massen i en liten ildfast form.

Etter å ha stått på benken og blitt kald rutet jeg opp karamellene i passe biter.

Så pakket jeg de inn i mellomlegspapir og la de i en kakeboks i kjøleskapet. Greit å ha kodelås på boksen da disse er veldige gode og forsvinner fort 🙂

Facebook Her

#jul #fløte #karameller #hjemmelaget