Karri er en blanding av mange krydder,som spisskummen,gurkemeie ,nelikk,chili,koriander ,sennep, bukkehornkløver og andre krydder.Det finnes mange forskjellige karri blanding ,så de er ikke like ingredienser men hoved er koriander,gurkemeie ,spisskummen  og chili.

Vi i sør Irak lager krydderblandinger før mange år siden og  krydder kommet til oss fra India og Pakistan så vi selger det videre .

Her kommer min oppsikrift som du kan lage hjemme 🙂

 

Ingredienser:

2ss hel koriander

1 1/2ss gurkemeie

1ss hel spisskummen

1 laurbærblad

1 hel kanel

2 små tørkede chili ,eller 1ts cayennepepper

1ts bukkehornkløver eller sennep

1ts løkspulver

1ts hvitløkspulver

1/2ts svart pepper

1/2ts malt nellik

1/2ts fennikelfrø

(det er ikke alle ingrediensene på bildet her)

I en tørr stekepanne ha koriander,spisskummen,kanel,chili og laubærblad ,riste krydder i 2 minutter så avkjøl.

I en blender ha de ristet krydder og malt sammen og kjør blenderen til de er finmalt.

I en morter ha alle krydder (om de ble ikke helt finmalt) og knuse de fint.Eller bruk en sil for å få bare de malte krydder.

Ha karri krydder i en tett boks.


 

Facebook Her

#hjemmelaget #krydder #curry #karri