Her er første Tagine rett som jeg lagt i en tagine som jeg kjøpt for noen dager siden,det er en slags gryte som brukes i nord afrika.Og en bra ting med tagine at den slipper ikke damp ut så du trenger ikke å bruke mye væske i maten.Den litt tid å varmes opp ,lages av leir eller keramikk .

Rettern her fra Algeria hovedstad og heter fersken(khohk) tagine fordi potetbollene og innholder kjøttboller som ligner på fersken med stein inni 😀 så det er ingen fersken i retten her 😉

Potetboller er store men du kan lag disse små med stekt kjøttdeig inni i stede for kjøttboller ,du kan se her http://alibabasmat.blogg.no/1426587903_fritert_fylte_potetbo.html

Om du har ikke Tagine så bruk vanlig gryte ,det går helt fint.

Ingredienser:

For tagini

Vann

1ss olje

1ss smør

4 store kyllinglår,delt til to

1 stor løk,finhakket

2 hvitløksfedd,finhakket

1ss ingefær,revet(kan bruker 1ts malt i stede for fersk)

1 1/2dl kikerter,legges i vannet overnatta

1ts pepper

1ts karri

1/2ts gurkemeie

1/4ts kanel

1/4ts muskatnøtt

1ts timian

2 laurebærblad

1ss persille ,hakket

1ts salt

30 stk grønne oliven.

For kjøttboller:

litt smør og olje

200g kjøttdeig

1/2ts spisskummen

1/2ts pepper

1/2ts salt

1ss persille,finhakket

For potetboller:

Olje til fritering

1kg poteter,skrell ,del til store biter så vaske under vannet .Kok opp vannet i en kjele og legg potetene i kjelen ,la den små koke i ca 30 minutter ,til potetene er gjennom kokt.

1ss smør

2ss maizena mel

2ts strøbrød

1/2ts gurkemeie

1/2ts karri

1/4ts muskatnøtt

1ts salt ,etter smak

3ss vann

 

3 eggehvite,pisket

hvetemel

 

 

 

Varm tagine på middels varme ,ha i olje og smør,tilsett kyllingen ,fres litt på begge sidene.

Tilsett løken og stek videre i noen minutter.

Tilsett krydder ,urter og salt .Stek i 2-3minutter og snu kyllingen mens du steker.

Tilsett varm vann ca 1/2dl .

Så tilsett kikerter med 1dl varmt vann (du trenger ikke mye vann fordi tagine slipper ikke noe damp)

Ha på lokk og la den små koke til kyllingen og urter er ferdig ,tar ca 1 time.Se innimellom om den trenger litt mer vann.

I mellom tiden ha oliven i en skål og dekk med kokt vann.la den står til det.(for å få salt smak ut)

I en bolle blande sammen kjøttdeig ,kryyder,salt og persille ,elt alt sammen med hendene og form til små boller .

Varm en stekepanne med litt smør og olje så stek bollene på til de er nesten ferdi stekt .Legg til side.

Knus  potetene( med engang de er ferdig kokt ) med potetmosdingsen eller lignende(ikke bruk mikser) ,Tilsett smør og resten av ingrediensene

Og rører alt godt sammen mens du tilsette 3ss vann litt om gangen ,smak til om den trenger litt salt .

Form til 9 -10 boller .avskjøll

Når kikerter og kyllingen er ferdig ,smak til med salt eller krydder.Tilsett oliven og la den står på laveste varme i 10 minutter

Legg en kjøttbolle i hver potetbolle og sørg at potet dekker kjøttbolle helt fint.

Det er lett å forme potetene med hendene ,fukt litt hendene med litt vann.

Varm en gryte med olje .

Først ha potetbolle i eggehvite 

Så i hvetemel 

Så stek med engang,på beggesidene ,tar disse ut når bollene får en lett gylden farget(ikke la bollene står lenge i olje,kan hende at de åpner seg  )

Sånn ser ut,disse skal være myke inn .

Har tagine er ferdig ,jeg hadde resten av kjøttbollene i tagine.

Hel litt av sausen fra tagine over potetboller.

Det var så god 🙂 Kan serveres bare sånn eller sammen med kokt couscous her http://alibabasmat.blogg.no/1421686408_kyllingtagine_med_grn.html

Oo salat.

Ha dere en fin dag 🙂

Følg meg på https://www.facebook.com/groups/370547423103160/?fref=ts

Og stem gjerne på meg http://www.saleduck.no/awards/food

#tagine #tagini #kikerter #kjøttboller #potetboller #algeria