Det er lenge siden jeg skrev noe innlegg og det er på grunn av flytting og jeg hadde ikke noe tid for å blogge men ting begynner å ordner seg her 🙂

Her kommer en gammel arabisk måte for å lage kylling eller kjøtt med ris ,i noen arabiske land som Yemen og Saudi arabia de lager en rett som heter Mendi og den lages slik,først de her en stor hull i jorda så legger de ved og brenner det så en stor kjele med ris og ris over så henger de kjøttet slik at alle saften detter over risen .Så dekker med lokk og heller over lokket sand eller noe lignende.Og det står i flere timer avhengig av hvor stor kjøttet er og hvilken type.

Risen blir ikke brent fordi den får fett fra kjøttet og varme er ikke høyt.Ingen damp eller røyk slippes ut så kjøttet blir saftig og veldig mørt.

Jeg prøvde å lage noe som ligner på den måte hjemme.Men det er ikke det samme fordi jeg bruker kyrdder og i den orginale arabisk oppskriften de bruker bare safran,salt og kanskje litt sitron og ikke pommes frites eller løk blandingen.Så det er noen annet i smak men den ble kjempe god med masse samk 🙂

Har du tid så prøv den hjemme ,dere kommer å like den retten veldig god som jeg tror 😀

Ønsker dere en fin dag videre alle sammen.

Oppskriften: 4-6 personer

1450g hel kylling(helst stor )

Marinade:

3ss rapsolje

3ss sitron saft

2ts paprika

1 1/2ts spisskummen

1ts karripulver

1ts ingefær,malt

1ts koriander,malt

1ts løkpulver

1ts hvitløkpulver

1ts svart peppper

1/2ts gurkemeie

1/2ts chilipulver

2ts salt

Bland alle marinade ingrediensene sammen i en bolle,skjær kyllingen langt bak ryggen og vask den godt så tørk den med kjøkkenpapir.Ha marinade over kyllingen og gni over alt ,prøv å få marinade under skinnet.La den står 1 time eller mer i kjøleskapet .La den står på kjøkkenbenken hvis du skal lage den med en gang.

For risen:

450g basmati ris,vaskes under vannet flere ganger ,så legg i et dørslag eller sil.

7dl vann ,lunknet

2ss rapsolje

2 laubærblad

1 liten kanelstang

4 nellikspiker

4 hel kardemomme

1 chili,prikkes med en gaffel

1 tørkede lime,kan sløyfes(kjøpes i utlandsk butikker),stikk 2-3 hull med en kniv inni limen.

1 1/2ts salt

Legg risen og alle ingrediensene i en form og bland alt sammen med en gaffel.Vannet skal være litt over risen.Ha over rist og pensle med litt olje .

Legg kyllingen over risen.

Og dekk med to lag av aluminiumsfolje ,pakk formen så godt du kan slik at den slipper ikke noe damp ut.

Stekes i nederste hylle i ovnen ved 165c i 1 1/2 til 2 timer.

For pommes frites:

4 poteter,skrelles,skjæres og vaskes under kaldt vann.

1ts karripulver

Olje for steking

Salt

Bland potetene med karri.

Varm olje og stek til de er gyldene,legg i et dørslag og strø over sat.Steker potetene i før servering.

For løkblandingen:

3-4 rapsolje

3 store løk,i tynne skiver.

1/4ts kanel,malt

en klype salt

2dl rosiner

1 boks erter,hell vannet og vask i et dørslag.

I en stekepanne ,varm olje og ha løken så stek i noen minutter,ha kanel og salt over,stek over middels varme til de er litt brune.Ha rosiner over og stek litt så ertene ,stek i 2-3 minutter til så skru ned varme.

Når kyllingen er gjennomstekt ,sett på grill 250c og pensle kyllingen med litt smør og legg bare(risen er ferdig så tar du den i en kjele eller form) kyllingen tilbake i ovnen ,stek til den får gylden farget

Legg risen i en stor fat så pommes frites og løkblandingen.

Legg kyllingen over .Serveres med raita Her eller agrukraita Her ,salat og sterk chili saus og pickles

Kyllingen var utrolig god ,saftig og kjøttet smelter i munnen 😀  med masse smak i risen og poteter og løk blandingen.

Følg meg gjerne på facebook Her

#kylling #arabisk #potet #erter #løk #Alibabasmat