Det er et tredisjonell rett i Malyisa og spises ofta til frokost der eller til middag ,består av kokt ris i kokosnøttmelk ,agurk skiver,kokt egg ,sambal oelek ,Rendang (kokt storfe kjøtt i kokosnøttmelk med krydder blandingen),stek små tørkede ansjos ,og ristede peanøtter.

Jeg droppet tørkede ansjos og peanøtter.Retten var  kjempe god og hadde den  nydelige deilige dufter av krydder og sitrongress.

 

Ingredienser:4 personer

Rendang:

2 løk,grovhakket

2 fedd hvitløk,knust

1ss ingefær,skiver

4dl kokosnøttmelk

2ts malt koriander

1/2ts malt fennikel

2ts malt spisskummen

1/4ts malt nellik

1 1/2 kg kalve kjøtt,skåret i terninger

1-2 røde chili ,hakket (uten frø)

1ss sitronsaft

1 stilk sitrongress,bare det hvite,knust og skåret i to på langs

2ts brun sukker eller revet palmesukker

1ts salt,etter smak

 

Kokosnøttris:

300g ris

2 røde sjalottløk

2 skiver frisk ingefær

1 klype bukkehornfrø,eller malt

3dl kokosnøtt melk bland med 1dl vann.

1ts salt 

1/2ts sukker

 

Tilbehør:

4 kokt egg

Sambal oelek

Agurk skiver

 

Lag først rendangen:Ha løk,hvitløk ,ingefær og 1-2ss vann i en kjøkkenblandingen.

 

Kjør til det blir en jevn pasta.

Ha kokosmelk i en wok eller en gryte,og kok opp.Skru ned varmen til middels ,og kok i 15 minutter,eller til melken har kokt inn til det halve og oljen har skilt seg.

Rør av og til .Ikke la melken bli brun.

Tilsett koriander,fennikel,spisskummen og nellik,og varm under omrøring i  1 minutt.

Tilsett kjøtt,og varm i 2-3 minutter,eller til det er brunt.Tilsett chili,sitronsaft,sitrongress(ser du ned i bildene hvordan skjære sitrongress) ,sukker ,salt og pasta.

Kok under lokk over middels varme i omtrent 2 timer under hyppig omrøring,eller til væsken har kokt inn og tyknet.

Ta av lokket,og forstett å koke til oljen skiller seg igjen.

Pass på at sausen ikke blir svidd.det er ferdig nær det er brunt og litt tørt.Smak til med salt.

Ta bort sitrongres trådene .

 

Lag i mellomtiden kokosrisen:Ha risen,sjalottløk,ingefær,bukkehorn,salt og sukker i en kjele,hell kokosmelk over risen til det står 2 cm væske over risen.Legg på lokk,og la den små koke i ca 15 minutter til det tørt.Drypp resten av kokosmelk over .Rør opp risen med en gaffel eller ligende.La det stå i 15 minutter,eller til kokosmelken har trukket helt inn.

Når risen er ferdig fisk ut ingefær skiver.

Det er bare å servere maten og kos dere 🙂

 

Sitrongress på bildet bare til pynt  😀

 

Ha dere en fin dag 

Facebook Her

#mat #kokt #egg #sambal #Malysisk #sitrongress #kokosnøttmelk #kjøtt #ris