En rett som inspirert fra Georgisk land ,består av kylling,fløte ,hvitløk ,salt og pepper ,Det ser kjempe enkel ut men det er utrolig god ,det er også fett med fløte og kraften fra kyllingen Men det er lov å spise fett mat av og til 😀 Har lagde retten på min måte så håper at dere kommer å like det 🙂

 

Ingredienser:4-5

2ss olje ,2ss smør til steking

1400g kylling i store biter med skinn

2dl vann

3dl matfløte

1 1/2ts vegeta(krydderblandingen av grønnsaker,salt,sukkker ) kan bruke grønnsaker buljong i stede for.

8 hvitløksfedd,presset og most 

liten habanero chili,finhakket eller vanlig chili.

Salt og pepper

En håndfull frisk persille,finhakket

 

Vask kyllingen så tørke med kjøkkenhåndkle ,krydd med salt og pepper.

Ha litt olje og smør i en jernstekepanne  eller gryte og brun kyllingen raskt over høy varme.

Brun begge sidene og legg til side.

Ha vannet i stekepanne og kok opp i 2-3 min og sil så legg til side.

I en bolle ha fløte ,vegeta krydder,hvitløk,persille,chili,salt og pepper,bland alt godt sammen.

Varm ovnen ved 200C
Legg kyllingen i en form eller samme jernstekepanne og hell over fløteblandingen 

Vend kyllingen i sausen og dekk med lokk eller alaminumsfolje.Stek midt i ovnen i 20-30 min eller til kyllingen er gjennomstekt.Etter 10 minutter tar du kyllingen og snu på andre side så legg den tilbake i formen med lokk ,de siste 5 minutter tar du lokket av og strø litt salt over skinnet og sett på grill  til kyllingen får en sprø skinn.

Smak til med salt og pepper ,klar til servering.

Det var saftig ,fett og kjempe god ,serveres med ny bakt brød Her som du kan dyppe i sausen eller bruk den brødet du har hjemme 🙂

Du kan ha salat ved siden også .


Facebook side Her
#kylling #chkmeruli #fløte #hvitløk