Retten passer til oksekjøtt,viltkjøtt og lever .Jeg hadde tomatsaus som jeg lagt før en dag så tenkt å bruke det i gryte.Ble maten kjempe godt og trengt ikke noe som tilbehør.Anbefaler dere å prøve den .

 

Du kan gjerne skjære kjøttet i store biter og poteter ,løk og gulrøtter i samme størrelse .

Ingredienser:(4-6 personer)

750g okserygg,i terninger

4 -5 poteter,i store biter

3-4gulrøtter,i store biter

2 store løk, i store biter

1 boks sjampinjong

Tomatsaus Her

Halv purre,grov hakket

2 1/2 dl oksebuljong(bland varmt vann med 1 oksebuljon terninger)

2ss hvetemel

olje

2 1/2dl fløte

1ss timian

1/2ss rosmarin

salt

pepper

litt revet sitronskall (jeg hadde ikke ), kan sløyfes

 

Krydd kjøttet med salt ,pepper og hvetemel.

Varm 2ss olje i en gryte og brun kjøttet litt om gangen på høy varm.

Når alt kjøttet er ferdig tilsett oksbuljong og får alt smaken av kjøttet ,kok 1-2 minutter.legg til side.

Ha 1ss olje i gryte og tilsett sjampinjong ,løk og purre.stek i 3 minutter .

Tilsett resten av grønnsaker og fress i 3 minutter til.

Tilsett kjøttet.

Tomatsaus.og krydder,salt ,pepper.

Tilsett buljong og rør alt sammen.kok opp og ha på lokken ,la den smp koke 2 timer i ovnen ved 170c .

Ta gtyte ut(se om kjøttet er mørt) og tilsett fløte,smak til med salt,pepper og krydder .Legg den igjen i ovnen uten lokk ,la den stekes i ovnen ved 200c  i ca 35 minutter

Her gryte er ferdig ,kos deg 😉

Ønsker dere en god dag:-)

Facebook Her

#hjemmelaget #gryte #okserygg #kjøtt #fløte #tomatsaus