Jeg husker at mora mi har lagt denne retten til oss mange ganger  før lenge siden ,det er ikke mange ingredienser i gryte men smakte kjempe godt  .Risen med 

Vermicelli er en type pasta som er tynn og kort ,du får kjøpe den i utlandske butikker eller i vanlig mat butikk som eurocash .Du får en litt søt smak av pasta med risen og den brukes mye i mange arabiske land.

Kjøttet som jeg brukt okse uten bein,men du kan bruke med bein eller lammekjøtt . 

1ss olje ,1ss smør

450g poteter ,i biter

700g okse kjøtt,i biter

500g passerade tomater

3ss tomatpurre

1 løk, grovhakket

2ss karri pulver

1ts pepper,etter smak

1ts salt,etter smak

2 1/2L Vann

For vermicelli ris :

4dl basmati ris

2ss smør

4 1/2dl vann eller kraft

5ss vermicelli

1ts salt ,etter smak

 

For gryte:

I en stor kjele ha kjøttet med vann på høy varme ,kok opp  og fjern skummet underveis ,skru ned varme ,ha på lokk .La den små koke i ca 2 timer ,til kjøttet er mørt.

Legg kjøttet i et dørslag .Og la kraften små kokes uten lokk.

Varm en stor kjele  på over middels varme ,ha i  olje med smør og tilsett løken og kjøtt.

Fres i 2-3 minutter .

 

Tilsett karri og stek videre i 2 minutter.

(krydd potetene med pepper)

Tilsett potetene og fres raskt.

Tilsett tomatpurre og bland alt sammen.

Tilsett passerade tomatene.

Og 3-4dl kraft fra okse kjøtt.

Salt og litt pepper.Ha på lokk og la den små koke i 40 minutter.Til potetene er kokt.

Når gryte er ferdig smak til med salt eller pepper.

For ris:

Vask risen under vannet flere ganger,la den står 30 minutter .legg risen i et dørslag og la vannet renner ut.

Varm en stor kjele eller en stor og dyp stekepanne på middels varme ,tilsett smør  og varmicelli ,stek raskt til dem blir litt brune .

Tilsett risen og bland med varmicelli (bruk tresleiv med hull ) fres i 2 minutter .

Tilsett kraften av okse som dekker risen og salt.Kok opp ha ,dekk stekepanne med aluminiumsfolje så lokk.Skru ned varme helt til laveste og la den små koke i 15 minutter.Ta aluminiumsfolje av og rør risen forsiktig med gaffel ,ha på lokk og la den står på varme 10 minutter til.

Sånn skal risen ser ut ,og det er viktig at du bruker ikke mye kraft eller vann i risen da blir det klumpete .Vannet skal dekker litt over risen .

Min fb Her

#ris #pasta #irakisk #okse #gryte