Madras curry kommer fra India og retten skal være sterk men siden jeg har en familie som spise ikke så sterk mat ,har lagt den litt sterk og passer til de fleste som er glad i Indisk mat 🙂

I retten brukes ikke fløte men jeg brukt den for å gi litt søte smak .

 

Ingredienser:(4-6)

700g oksekjøtt, i 5cm terninger

1 tørkede rød chili(du kan bruke mer om du vil ha sterk madras)

2ts malt koriander

2ts malt gurkemeie

1ts gul sennepfrø

1/2ts malt ingefær

1/2ts svart pepper

160g kokosmelk,blandt i 3dl kokende vann

2ss smør

2 store løk,hakket

4 hvitløkfedd,presset

2 1/2dl oksebuljong

1ss sitronsaft

salt 

1-2dl fløte

20 cashewnøtter

Bland sammen kokende vann med kokosmelk.Legg til side-

Mos chili med sennepfrø.tilsett koriander,gurkemeie,ingefær og pepper.

Rør inn litt av kokosblandingen,til en tynn pasta .

Smelt smøret i en gryte over middels varme.Ha i løken og stek under jevnlig omrøring i 6-8 minutter til løken er gyllenbrun ,tilsett hvitløken og stek 1 minut til.

Tilsett krydderpastaen,og rørestek i 3 minutter.

Ha i kjøtt og stek 2-3 minutter .

Tilsett buljong,og kok opp litt ,skru ned varmen til laveste.

Ha på alumiumsfolie så lokket,la det småkoke i 1 time og halv,til kjøttet er mørt.(jeg kokt i 2 timer)

Her kjøttet er mørt.

Ta av lokket,rør inn resten av den kokosblandingenmed sitron saft og salt etter smak(2ts salt).Kok opp under omrøring ,og demp varmen igjen.La det små koke uten lokk i 1 time,

Tilsett fløte.

Mos cashewnøtter til malt .

Og tilsett den malt cashewnøtter  og rør,la den småkoke uten lokk til sausen tykner.

Her madras okse er ferdig.

Servere med nanbrød (finner du oppsikrift i bloggen min),kokt ris og raita.

 

FbHer

#curry #madras #indisk #oksegryte #hjemmelaget