Mujaddara er populær i midtøsten i syria ,Libanon ,Jordan og Palestina .Det var for lenge siden mat til de fattige fordi det innholder ikke kjøtt ,men det ble en tradisjonsrett og spises mye der.

Kan lages fra rise eller bulgur med linser og uten kjøtt eller med kjøtt.og stekt løk.

Serveres med pickles agurk ,salat og yoghurt-

 

Ingredienser:4-6

4 1/2dl bulgur

2 1/2dl grønne linser

1L vann

2 kyllingbuljong i terninger

2 store løk,i skiver

200g kjøttdeig,med 1/2ts av (spisskummen,paprika,salt og pepper)

1dl olivenolje 

1ts malt spisskummen 

Salt og pepper

 

 

Ha olje i en stor stekepanne og tilsett løken på middels varme ,stek videre på laveste varme(strø over litt salt) under omrøring  til den blir litt brun og sprø.

Legg løken på kjøkkenpappir.

Vask linsene.

Og bulgur.

I en kjele ha vannet og linsene,kok opp så ha på lokken og la den små koke i 20 minutter.

Ha linsene i et dørslag og ta vare på væske.

I en stor kjele ha resten av olje og fress bulger i 3 minutter.

Bland sammen 7 1/2 av linser væske(den skal være varm) med 2 kyllingbuljong ,tilsett i kjelen med 1ts spisskummen ,litt pepper og salt.

Kok opp og ha på lokk.

Når den bobler ha over linsene og ikke bland sammen med bulgur.

Ha på lokk og la den står på laveste varme.I ca 30 minutter ,til vannet forsvinner.Og når du sjekker bulger  bruk gaffel.

Stek kjøttdeigen i en stekepanne med 1ss olje ,tilsett alle krydder.

Snu maten i et dypp fat så ha over kjøttdeigen og løken.

Dere kan gjerne følge meg på Fb Her

#bulgur #linser #kjøttdeig #arabisk #løk