Alle liker lasagne voksne og barn ,og det er så enkelt å lage hjemme i stede å kjøpe ferdig lasagne .

Lasagne kommer egentilg fra Italia  men retten lages i mange land over hele verden,den består av to sauser bechamelsaus og kjøttdeig med tomatsaus,

og lasagneplater(enten man lager plater selv eller kjøpe de ferdig )

Det er viktig hvis du ikke vil ha en lasagne som renner av tomatsaus og ost at dere bruker tynne lag med sauser og ost.

Her en av mine favorritoppsikrifter 🙂

10-12 lasagneplater

bechamelsaus:

5dl melk

2 laurbærblad

10 svarte pepperkorn

2 løkskive

1/4ts muskatblomme

4ss smør

4ss hvetemel

salt

pepper

 

kjøttsaus:

400g kjøttdeig av okse med 250g kjøttdeig av lam,blande sammen.

2-3ss olivenolje

2-3ss smør

1 stor løk,finhakket

Halv purreløk,hakket,eller 4 stilkselleri ,hakket

3 hvitløkfedd,finhakket

2ss tomatpure

1ss hvetemel

1 1/2ss sukker

1boks hermetiske hakkede tomater

1 boks passerade tomater

1dl kjøttkraft

salt

pepper

3ts tørket oregano

1/2ts muskatnøtt

Mozzarellaost,revet

Gul ost,revet

Lag kjøttsausen:

Varm olje og smør i en stor stekepanne eller gryte over sterk varme ,stek kjøttet i tre omganger .Ha 1dl vann i stekepanne og kok opp i 2-3 minutter for å bruke den i retten etterpå ,sil kraften og legg til side.

I samme stekepanne ha litt olje og smør ,tilsett løken og purre stek under omrøring i 5 minutter.Rør inn hvitløk og kjøttdeig,stek under omrøring .Demp varmen,og stek under omrøring i 10 minutter.Sett opp varmen til middels sterk,rør inn tomatpure og mel,og stek i 2 minutter.

Rør inn hakkede,passerade tomater og kjøttkraft,kok opp under omrøring.Krydre med salt og pepper,og rør inn oregano ,sukker og muskat.La det hele småkoke uten lokk i 1 time med jevnlig omrøring til blandingen er tykk.

Lag bechamelsausen: Hell melk i en kjele,og tilsett laurbærblad,pepperkorn og løk.Varm melken til rett under kokepunktet,trekk kjelen av varmen,legg på lokk,la smakene utvikle seg i 10 minutter,og sil væsken.

Smelt smør i en egen kjele.Dryss i mel og rør det til en jevning i 1 minutt.Rør inn melken litt etter litt,kok opp og la sausen koke under omrøring til den er tykk og glatt.Krydre med muskat og salt ,pepper ettersmak.

Pensle en ildfast form lett med smør.Legg et lag med kjøttsausen

Dekk med et lag lasagne

Øs deretter over litt bechamelsaus,og smøre med en skje over hele plater.

 Dryss på  mozzarellaen og  gul ost

Fortsett å legge lag til alle ingredienser er brukt-slutt prosessen med et lad lasagne ,bechemelsaus ,mozzarilla og ost(jeg brukt tre lag av lasagne)

Jeg brukt 5 lag ,10 lasagne plater.

Stekes i en forvarmet stekeovn ved 200c i 30 minutter,eller til lasagnen er gyllen.

Serveres med salat ,oliven og hvitløksbagutter.

Enkelt ja men kjempe god 🙂

Ha dere en fin dag med deilig mat 😀 

Følg meg på facebook https://www.facebook.com/groups/370547423103160/?fref=ts

#lasagne #italia #italiansk #kjøttdeig #tomatsaus #bechamelsaus