Tikka bety biter av kjøtt ,de fleste kjenner til tikka masala og det er tandoori kylling i sausen .Men har er tandoori kylling med ris i biryani stil.

Jeg lager ganske mye Indisk mat  fordi det er godt  og det er veldig kjent i midtøsten .Og vi lager kyllingen med risen på samme måte her.

Retten har mye smak og mange forskjellige krydder.

 

Ingredienser:5-6 personer

 

For marinade:

1kg kyllingbryst,hver en skjært til to

3ts tandoori masala

4ss hvitt edikk

2ss naturell yoghurt

1/2ts chili pulver

1ts svart pepper

1ts salt,etter smak

1ts garam masala

1ss ingefær med hvitløk paste,bruk en morter

 

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle

Hel marinade over kyllingen ,la den stå i kjøleskapet minst 4 timer.

Grill kyllingen i ovnen ved 200c i 30 minutter.Til kyllingen er stekt.

For kokt ris med krydder:

600g ris,helst basmati 

6 nellikspiker

1ts spisskummen frø

1 laurbærblad

8 hel pepperkorn

5 hel kardemomme

1 liten kanelstang

3 stjerneanis

Salt

Vann,ca 1 1/2 liter

 

Vask risen under kaldt vann flere ganger,la risen ligger i vannet 10 minutter.legg risen i et dørslag

Kok opp vannet i en stor kjele og ha i risen ,alle krydder og salt.La den koke uten lokk i noen minutter til den er nesten ferdig men ikke helt.(det er ikke så viktig at risen bilr ikke helt kokt ,men det er bare at risen blir klumpete)

Legg risen i et dørslag og la vannet renner .Fisk ut de store krydder.

 

For saus:

1 stor løk ,hakket

Olje

1ss smør

1/2ts gurkemeie

1/2ts chili

1 1/2ts korianderpulver

1/2ts muskatblommepulver

1ss garam masala 

1ss ingefør med hvitløk paste 

Salt ,etter smak

4 tomater,uten skinn og finhakket

 

Ha olje i en stor stekepanne og stek løken til gylden brun

Tilsett ingefør, og hvitløk.Stek i 2-3 minutter.

Tilsett alle krydder,fres i 1-2 minutter.

Tilsett tomatene,og stek i 3-4 minutter på middels varme.Tilsett salt.

Tilsett kraften fra kyllingen over og la den kokes i 3 minutter.Til nesten alt væske er borte.

Tilsett kyllingen og bland alt sammen.

I en liten skål bland 1ss melk med litt orange farge(jeg hadde bare rød)

I en stor kasserolle ,ha 1-2ss olje og halvparten av risen.

Så kyllingen med sausen.

(jeg skulle blande resten av risen med farget så ha den over kyllingen men har glemt)

Ha resten av risen over ,farget og smør biter.Ha på lokk og la den står på laveste varme i 25 minutter.

Når retten er ferdig ta kyllingen av .Legg risen i et stor fat og ha over kyllingen og hakkede fersk koriander eller persille.

Serveres med Raita Her

Dere kan gjerne følge meg på Fb Her

Hva synes dere om Indisk mat?

#Indisk #biryani #tikka #ris #kylling