Vanligvis vi bruker hvie bønner i denne gryte men jeg tenkt å lage den med kidneybønner og det ble kjempe godt.

Bønner brukes mye hos oss og det er en favoritt mat til de fleste i Irak og vi kalle gryta Fasolia eller jabseh og det betyr tørkede hvite bønner.

Her kommer oppsikriften

Ingredienser:

For kjøtt koking:

800kg okse kjøtt ,i middels biter(vi bruker lammekjøtt)

Vann 

1 løk ,i store biter

1 selleri stang,i biter(kan sløyfes)

2 hvitløksfedd

2 laurebærblad

3 nellikspiker

3 kardemommer

1ts kebabkrydder Her

10 pepperkorn

Salt

For bønner:

150-200g bønner

vann

Salt

For sausen:

Olje

2 store tomater,uten skall ,finhakket

1 stor løk,finhakket

2 fitløksfedd,finhakket

4ss tomatpurre

1 boks passerade tomater

1/4ts gurkemeie

1ts karri krydder

Salt og pepper

 

Vask bønnene under vannet og legg dem i en stor bolle med vann over natta.

Neste dag hell  vannet  ut og vask bønnene under vannet .I en stor kjele legg bønnene med vann og 1ts salt,kok opp og ha på lokk .La den små koke 1-2 timer til bønnene er myke.

 

Legg bønnene i et dørslag .Ta vare på 1dl væske.

I en stor kjele ha kjøttet med vann som dekker kjøttet.Kok opp og skumme ut .

Tilsett alle krydder med grønnsaker.

La den små koke 2 timer ,(etter 1 time tilsett salt)til kjøttet er mørt.

Legg kjøttet i et dørslag ,sil kraften og la den på små koke uten lokk litt.

Finhakket tomater.

Hvitløk.

I en stor gryte ha 2ss olje ,tilsett løken ,stek til den er blank og myk .

Tilsett hvitløk og fres i 1 minut.

Tilsett kjøttet og krydder.Fres i noen minutter.

Tilsett tomatpurre.

Og tomatene.Fres i 2-3 minutter.

Tilsett passerade tomater

Og 4dl kraft.

1dl væske av bønnene.Salt og pepper.

La den små koke 20-25 minutter.

Tilsett bønner.Ha på lokk og la den små koke 35 minutter.Smak til med salt og pepper.

Gryta serveres varm med ris eller brød.Finner du flere brød oppsikrifter i bloggen.

Håper at dere komme å like den 🙂

Facebook Her

#gryta #bønner #arabisk #mat #tomater