Kebab som er kjent i Norge ,vi kaller det shawerma i midtøsten.lages hos oss med forskjellige marinader krydder,yoghurt ,sitron,olivenolje,edikk osv.

Men jeg velgt noe som er lett og ikke for mange ingredienser.Har lagt før kylling kebabHer .

Kanskje det er noen som lurer kommer egentlig fra ,vi tror at det kommer fra Tyrkia til oss før mange år siden så ble kjent over alle arabiske land.

Jeg prøvd her å lage kebaben på en måte nesten som de lager i kebabsjappe.jeg snakker om hvordan steke kebab 🙂

Dere kan steke det i stekepanne men jeg synes det blir ikke det samme,når jeg steke det på grillvarme da marinade renner ut og man få grill samk.

 

Ingredienser:

350g oksebiff(bruk kjøtt som tar ikke lang tid å steke)

1/2ss tahini (sesam masse)eller peanøttsmør

1/2dl olivenolje

1ss rødvinsedikk

1dl sitronsaft

1/2dl vann

1ss kebabkrydder Her

1 1/2ts salt(du kan bruke mer salt etter steking)

 

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle.

Skjær kjøttet i tynne flatte skiver og banke dem under plasfolie med en hammer.

Legg kjøttet i marinade og bland godt så ha dem i en pose .legges i kjøleskapet minst 12 timer.

Ta en dyp stekepanne og legg over en rist .

Ta frem spyd 5.

Og sett kjøttet i spyd en omgang så press alle kjøttet ned.(vi bruker lammefett mellom stykkene eller over i utlandet)

Sett ovnen ved 200c grillvarme (gjør det før du arbeide med kjøttet) legg kjøttet over rist og pensle kjøttet i begge sider med olivenolje.

Sett kjøttet litt lenger opp i ovnen .snude kjøtter hver to minutter på beggesider.

Tar 20-25 minutter.

La kjøttet hviler i noen minutter.

SKjær kjøttet i veldig tynne skiver med skarp kniv.

Jeg lagt kebabpizza med kebabkjøtt 🙂

Oppsikriften kommer snart 😉

Ønsker dere en herlig kveld 🙂

Fb Her

#kebabkjøtt #kebab #hjemmelaget #arabisk #mat #søndag