Ali Nazek en matrett kommer fra Gaziantep i Tyrkia ,består av griller aubergine som blandt sammen med yoghurt.Kjøtt enten kebabkjøtt,kjøttdeig,eller kjøttboller.Tomatsaus som er ganske enkel og tomatpurre stekt i smør så litt vann med krydder og salt ,noen bruke tomater,paprika og løk som gir mer smak til sausen.Jeg valgt å ikke koke kjøttet i sausen for at kjøttet skal holde sin smak .

(Kebab betyr at kjøttet skjært i tynne skiver ,strimler,terninger eller biter og stekt eller grillet )

En kjempe god rett og ønsker at dere prøve den hjemme 🙂

 

Ingredienser:3 personer

Auberginepure:

3 store auberginer

2 1/2dl yoghurt

3-4ss smør

2ts presset sitronsaft

3 hvitløksfedd,presset

1/2ts pepper

1ts salt,etter smak

Tomatsaus:

2ss smør

1 løk,finhakket

1 liten paprika,finhakket(du kan bruke grønn chili)

1 tomat,uten skall og finhakket

3ss tomatpurre

1 1/2dl vann

1ts timian

1/2ts spisskummen

1/4ts chiliflak eller cyennepepper

Salt og pepper 

 

400g piffkjøtt,i tynne strimler(jeg brukt roastbiff av kalv)

1-2ss olje

Salt og pepper

 

Lager du første auberginepure,prikk aubergine med en gaffel i alle sidene ,så legger di i en form og sett i ovn ved 225c under grillfunksjon i ca 35-40 minutter ,snu aubergine av og til .Se om aubergine er helt myke og godt grillet.Ta fra ovnen og bruk en gaffel og ta skalle bort ,så ta ut aubergine innmaten med en skje.

Legg innmaten i et dørslag over en tallerken,og bland med sitronsaft,1/4ts salt .La den står 15 minutter .For at væske fra auberginer renner av som du skal kaste .

Hakk aubergine med en kniv .

Ha aubergine med smør i stekepanne,stek over svak middlesvarme i 5 minutter.

 

Bland sammen yoghurt,hvitløk ,1/2ts salt og pepper .

Ta aubergine fra varmen og bland med yoghurt.

Smak til med salt og pepper.

Tomatsaus,ha smør i en kjele eller stekepanne over middlesvarme og stek løken i 3-4 minutter,tilsett paprika og rør sammen i 1 min,så tomater og tomatpurre ,stek i 1-2 min så ha resten av ingrediensene.ha på lokk og la den små koke i 8 min.Ta lokket av og la den små koke i 4 min.Smak til med salt og pepper.


 

Bland kjøttet med litt salt og pepper.

I en stekepanne over høy varme stek med litt olje stek kjøttet litt av gangen ,stek raskt og legg i en tallerken.

I en stor fat ha auberginepure

Så halv parten av tomatsaus

Så kjøttet .

Og resten av tomatsausen.

Serveres med brød Her ,grillet chili,paprika .Eller med litt kokt ris.

Smakte kjempe godt ,kan spises som tapas eller som hoved rett 🙂

Facebook Her
#kebab #alinazik #aubergine #biff