Italiansk tynn og sprø bunn med hjemmelaget tomatsaus ,kebab og kebabsaus 🙂

Jeg snakker her om tynn og sprø pizza .

Det  er viktigske i pizza er bunnen ,og hvordan skal man få pizza som de lager i pizzeria og kanksje bedre ?det er viktig å steke pizza under høyeste varme du har i ovnen ,og helst på pizzastein(eller stekebrett) ,bunnen skal være tynn og IKKE bruk mye fyll tomatsaus ,tomater ost .Tomatsausen må du bruke veldig lite fordi jo mer saus du bruker på pizza jo mer fuktig blir i pizza og da blir bunnen myk .God pizza trenger ikke mye fyll , husk at du steker pizza i 4-5minutter og mye fyll eller kjøtt trenger mer tid og det ødlegger bunnen.Hivs skal du bruke tomat ,sjampinjong osv som innholder vann ,sørg at de blir litt tørre før du ha de på pizza.

Ovnen må være veldig varm og pizzastein (kan kjøpes HER) skal være inni ovnen minst en time før du steke på.Får pizza stein la den stå i ovnen først så slå på varmen ellers kan hende at den sprekker.Og når du er ferdig la den stå i ovnen til det blir kaldt så rense den (ikke bruk såpe).

Jeg la pizzaen heves i kjølesakpet overnatta , det gjør deigen bedre i smak og form.

Best å elte deigen med hendene ,får at du kjenne om det er trenger mer vann eller mel .Også vi får luft inn deigen på rktig måte (for gluten).

Bruk hendene dine får å forme diegen ,kjevle presser hardt alt luft ut .

Jeg prøvd her å forklare best jeg kan 😀

Ingredienser til deigen er viktig men hvordan man lager er viktigste 😉

Du kan bruke samme bunnen med alt du liker,kjøtt ,reker.kylling….

Bunnen skal være tynn i denne oppskriften. 

Ingredienser:(3-4 tynne medium pizza)

 3dl lunke vann(mel er forskjellig noen trenger mer eller mindre vann)

450g hvetemel

1ts sukker

50g fin semulegryn(Du kan bruke hvetemel i stede for)

2 1/4ts tørrgjær

2ss olivenolje

2ts salt

 

Kebabkjøtt Her

 

Tomatsaus

1ss olivenolje

1/2 boks passerade tomater

1/2ss tomatpurre

1ts sukker

1ts basilikum

1/2ts oregano

1ts balsamicoeddik

1 hvitløksfedd,presset

1/4ts cayennepepper,kan sløyfes

salt

pepper

 

Tomatsaus:

I en kjele varm olje på middelsvarme ha i hvitløksfedd og surre litt(ikke la den brenne noen sekunder)Tilsett tomatpurre og passerade tomater.La den små koke 10 minutter ,tilsett resten av ingrediensene og la den små koke i 20 minutter til på laveste varm.legg til side.

Bland sammen tørrgjør med 5ss lunket vann.

I en stor bolle bland sammen vann,sukker og olivenolje.

Tilsett halv samulegryn og 4dl av hvetemel.

Rør alt sammen ,tilsett salt og gjærblandingen.

Tilsett resten av samulegryn og hvetemel,rør elt alt sammen litt .

Til du samle alt i en bolle deig.

Ta deigen på kjøkkenbenken uten mel og elt i 8 -10 minutter (du kan bruke maskin men ikke elt for kraftig)

Smør en bolle med litt olivenolje og smør deigen og.

Ha på plastfolie.la den stå i kjøleskapet overnatta.

Ta diegen fra kjøleskapet og la den stå 2 -3 timer før du bruke den.

Ta deigen på lett meltkjøkkenbenken og press ned med hendene .Del til fire.

Form fire boller,la de står under kjøkkenhåndkle i 15 minutter.

Ta mel på kjøkkenbenken og dyp deigen i melet på begge sidere ,press deigen og forme litt så rist deigen godt fra melet.kjevle deigen til runde tynne form.

Ha litt mel på trespade og ta bunnen på.

Ha 1-2ss tomatsaus ,litt mozzarella,gul ost ,løk,tomater paprika ,jalapeno og kebabkjøtt(bruk hva du liker)

Ovnen ved 250c eller mer(ovnen må være varm før minst en time og pizzastein ) i 4-6minutter.Kjekk bunnen når det blir litt brun under og i kantene da betyr at pizza er ferdig.

Her ser du pizza er ferdig ,har brukt lite fyll 😉

Kebabsaus Her

Fb Her

#hjemmelaget #kebabpizza #tomatsaus #ost #tynn #pizza #sprø