Dehineh er husmannkost søt kake i Irak og nesten alle spise denne kaken ,er veldig gammel tradisjonskake.Enkelt ingredienser hvetemel,olje,sukker og kardemomme.det finnes forskjellige oppsikrifter men det er grunnoppsikrift.

Kaken er saftig og søt  og har seig konsistens.

Her kommer en min oppsikrift.

Ingredienser:

420g hvetemel

2dl melk

3dl rapsolje

6dl sukker

1ss honning

1/2ts kardemomme

Kokosmasse

 

I en stor kjele ha melken på middels varme .(skal ikke kokes)

Før melken bygenner å koke tilsett  1d sukker en om gangen mens du røre.

Tilsett olje 

Kardemomme

Og honning.Rør alt sammen.

Tilsett hvetemel litt om gangen mens du røre.

Her ser du hvordan ble diegen.Ta kjelen av varmen .

Ta frem en form 24x36cm,smør formen med litt tahini(seasem pure)eller olje.

Strø over kokosmasse.

Ringle over hele litt olje.

Hell over deigen i midten og spre diegen utover (bruke slikkepott ).

Strø over kokosmasse.Og ringle olje litt over.

Varm ovnen ved 150c ,sett den nederste  i ca 30 mintter så sett den midten i ca 15 minutter,til det blir lys brun.

Ta kaken ut av  ovnen ,avskjøl litt,kan spises mens den er litt varm.

Ønsker dere en fin dag 🙂

Fb Alibabasmat

#hjemmelaget #konfektkake #kokosmasse #irakisk #arabisk #søt  #Irak