Tagine hlou (hlou betyr søt) fra nordafrika og finnes noen retter som ligner på den i midtøsten ,den er søt men tror meg kjempe godt. lages my i brylupp og ramadan i Algeria eller i hverdag mat.Fleste bruker lammekjøtt men det går fint å bruke oksekjøtt.Kan brukes også i retten eple,pære og andre tørkede frukt.

Kan spises som tilbehør og middag.

Du må ikke ha Tagine(leir gryte) for å lage den ,du kan bruke vanlig kjele eller gryte.

 

Ingredienser:4-6 personer

5-6dl varmt vann

450g kalvekjøtt,i tynne skiver(uten fett og bein)

1 løk, i skiver

1ss smør

150g aprikoser,tørkede

200g svisker,tørkede

100g rosiner

2dl sukker

1ss rose vann,kan sløyfes(kjøpes i utlandske butikk)

2ts kanel

1/4ts salt

Pepper

Mandler,ca 50g 

 

 

I en kjele ha smør,løk ,kjøtt,1ss sukker ,salt,litt pepper og1ts kanel ,surre  i 2-3 minutter.

Tilsett vann.Ha på lokk og la den småkoke i ca 1 time ,til kjøttet er mørt.

Kok vann i en annen kjele,skru varmen av,ha i aprikoser og rosiner,la de står i vannet i 10 minutter.

Ta de av vennt og la vannet renner av.legg til side.

Rist mandler i en tørr stekepanne i noen minutter,legg til side.

Gjør det samme til svisker.

 

Når kjøttet er ferdig kokt ha i aprikoser og rosiner.

Tilsett 1ss sukker en omgangen mens du rører forsiktig til alt sukker er ferdig

Tilsett 1ts kanel,la den små koke i 5 minutter.

Tilsett svisker ,la den små koke i 10 minutter.

Tilsett rose vann.

Tilsett mandler.

Retten er kjempe godt uten noe tilbehør,men du kan lage couscous ved siden 😉

Ha dere en fin dag 🙂

Facebook side Her

#tagine #algerisk #søt #kjøtt #hjemmelaget #frukt