Denne retten er en type curry i Pakistan og kashmir .Ble kjent i storbritannia som de andre indiske og pakistanske retter.

Baltikylling er også sterk rett men jeg bruker ofte lite chili i maten som jeg lager for å passe de fleste her.

 

kan brukes i retten 2 friske grønne chilier,uten frø ,finnhakket med 2ss hakket frisk koriander (som jeg hadde ikke )

Tips hvis maten ble sterk så bruk enten fløte eller melk.

 

Ingredienser:(6 personer)

900-1000g kyllingfilet eller skinn og benfrie kyllinglår,i middels store biter

2ss ghi ,smør eller vegetabilsk olje

 2 store løk ,i skiver

4 tomater uten skinn og frø,i skiver

1/2ts nigellafrø

5 sverte pepperkorn

1/2ts fenikkelfrø

2 ts hvitløk presset-og ingefær presset(like mengder ingefær og hvitløk males i kvern eller i morter)

1ss garam masala

1ts malt koriander

1/2ts malt spisskarve

1/4ts chilipulver ,eller etter smak

1 ts gurkemeie

3ss yoghurt naturell

3 dl kylling kraft eller vann(hvis du bruke kyllingfilet som tilsett salt og vann så bruk 2dl kylling kraft eller vann)

1ss sitronsaft

5 kardemommebelger

5 cm kanelstang

1 laurbærblad

1ts sukker

Salt

Friske koriander til pynt

 

Tørrstek pepperkorn,nigella og fennikelfrø i en stor stekepanne ved svak varme i 2-3 minutter under konstant omrøring,til det lukter godt .

Mal det deretter i en morter til et fint pulver.

Varm smør eller olje i den samme panne,ha i løk og stek den under jevnlig omrøring over lav varme i ca 10 minutter, til den er gyllen.

Tilsett hvitløk og ingefærpasta

Og det malte krydderet,garam masala,koriander,spisskarve,chilipulver og gurkemeie.

Rørestek i 2-3 minutter.

Tilsett tomatene.

Rørestek 2 minutter.

Tilsett kardemomme,kanel og laurbærblad.

kraft 

Sitronsaft

 

1/2ts salt

Og sukker.La det småkoke i 15-20 minutter,til sausen glinser

Tilsett kylling og rør godt.

Legg på lokk,kok ved svak varme i 35 minutter.

Tilsett yoghurt og la den små koke i 10 minutter til

Fjern kardemomme,laurbærblad og kanelstangen.Smak til med mer salt om nødvendig.

Serveres varmt ,med korianderblader drysset over,og sammen med nanbrød(finner du oppsikrift i bloggen min)eller ris.

FB Alibabasmat 🙂

#hjemmelaget #pakistansk #kylling #krydder #chili #baltikylling