Fasolia /hvite bønner gryte som vi lager i Irak ofte med lammekjøtt og enkle ingredienser som hvitløk ,løk og litt krykker eller uten noe krydder .Jeg valgt kylling i stede for lammekjøtt ,og det ble kjempe god .

Ingredienser: 4-6 personer

350g hvite bønner 

1 hel kylling,i biter

2 tørkede svart lime,prikk med en gaffel (kjøpes i utlandsk butikken) bruk presset halv sitron i stede for ,tilsette i slutten sammen med hakkede tomater.

1ts karri pulver

1/4ts gurkemeie

1/2ts salt

4ss olje

1 stor løk,hakket

5 hvitløksfedd,i tynne skiver

1 1/2ss tørkede bukkehornkløver blader Ikke pulver(kjøpes i utlandsk butikken) Kan sløyfes

4ss tomatpurre

1 boks hermetiske tomater hakkede

Salt og pepper

Om du her en trykkoker så legger du hvitebønner i og hel over vannet som dekker bønnene på 10cm.30-35 koke tid.Har du ikke trykkoker legger du bønnene i vann helst i flere timer ,så koker du de i rikelig vann ,skru ned varme og la den små koke med lokk i ca 1-2 timer til de er helt kokt.

Deler du kyllingen i biter,legg i en kjele og dekk med vann,kok opp og skumme av .ha karri ,gurkemeie ,salt og tørkede lime.Kok opp så skru ned varme og la den små koke i 15 minutter.(kyllingen skal ikke være helt gjennom stekt.

Ta kyllingen fra kjelen og fjern skinnet.sil kraften og la den små koke i 15 minutter.

Mens kraften koker ha en stor kjele med olje og sett over varme,tilsett løken og stek til den er blank og myk.

Tilsett kyllingen hvitløken og tørkede bukkehornkløver,fres i 4-5 minutter.

Tilsett tomatpurre og fres i 1-2 min

tomatene og bland alt sammen.

Så bønnene

Og kraften av kyllingen,salt og pepper.Bland alt sammen ,la den små koke i 20 -30 minutter.

Til kyllingen er gjennomstekt ,smak til med salt og pepper.

Serveres med kokt ris.

Kjempe god gryte 🙂

Facebook Her
#bønner #irakisk #hvitløk #kylling