Endelig jeg fikk lage kebab kjøtt i form ,mange har kjøpt eller sett en ferdig pose med kebab kjøtt som selges i butikken ,nå kan du lage det hjemme og du kan bruke den kjøttet du liker ,og velge krydder ,salt og ingredienser selv 🙂 og du kan lage din egen kjøttpålegg fra bunnen.

Påleggform kan kjøpes Her

Har er oppskriften til kebabkjøtt og forklaring til hvordan den brukes 🙂


 

Ingredienser:

800g kjøttdeig av okse

300g kjøttdeig av lam

1 1/2ss kebabkrydder Her

1ss løkpulver

1ss oregano

2ss potetmel

1ss yoghurt

1ss eddik

1ts chilipulver

1 1/2ss sukker

2ts salt

 

De er viktig at du bruker kjøtt som innholder litt ekstra fett og derfor jeg brukt lammekjøtt som innholder fett fordi det er gelatin i lammekjøtt.Men du kan bruke en type kjøtt som innholder fett.


 

Ha alle ingrediensene i en bolle og bland alt sammen.


 

Så kverner du kjøttet i kjøttkvern med den minste hull (bruk gjerne foodprosessor om du har ,den gir bedre resultat)


 

Kjøtt skal ha en ferse konsistens.


 

Legg en pose (som følger med påleggform) i formen så stapper du kjøttet ned med en skje.

Surrer du to ganger og bretter pose noen ganger.

 

Så presser du på den plata med fjøra

så tvinger du på lokket

 

Legg formen i en stor kjele med vann på 80grader(vannet skal IKKE kokes)  ca 1-2 timer ,for å få 70-75 grader kjerne temp.

steketermometer trenger du bare mot slutten for å sjekke kjerne temp.

Kjøl ned i iskaldt vann med en gang ,sett formen i kjøleskapet 4-6 timer.


 

bruk varmevann på forma for å får kjøtt til å slippe

Skjærer du kjøttet med en skarp kniv .


 

Så deler du til kebab strimler.

Sørg at skivene er veldig tynne.

Du kan fryse ned kebab kjøtt i en pose så bruker du det når du vil.


 

Steker du i en stekepanne med litt olje.

Kebab kjøtt var kjempe god og du kan bruke den i rullebrød Her ,pitabrød Her,kebabsaus Her ,eller på pizza Her

Lik gjerne min side på facebook Her

#kebab #kjøtt #påleggsform #thechef #krydder