Brødet har inspirert fa bosnisk brød som kalles lepinja ,det er en slags pitabrød men deigen skal vær litt klissete når den lages ,og den har firekanter på toppen .Luftig og kjempe god  og kan spises med hva som helst mat.

Jeg fikk pizzastål i posten fra The chef Her

Med pizzaspade som følger med ,Jeg har testet den pizzastål som veier 7kg og er stor ,og passer perfekt til ovnen ,bare legg den på rist .Utrolig bra og er kjempe fornøyd ,stålen ble mange ganger varmere enn vanlig steinpizza,jeg trengt ikke å vente når jeg stekt brødet for at pizzastål skal bli varm ,nei jeg stekt brødet 2-3 på en gang og etter hverandre og brødet ble godt stekt under som  .Anbefales på det setrkeste og gleder meg videre for å bruke den til andre brød oppskrifter og pizza.Kan kjøpes Her

Ingredienser: 9-10stk

1kg hvetemel

3ts salt

3dl melk,lunknent

3 1/2 vann

1 pakke tørrgjær

10ss yoghurt

Bland sammen tørrgjær og melk i en skål,la den står i 10-15 minutter 

I en stor bolle ha hvetemel og salt ,bland sammen.

Tilsett vann og yoghurt over hvetemel bolle.

Tilsett gjær blandingen over og rør alt sammen,elt i noen minutter til du får en klissete deig

Ha på lokk og la den heve 1 time og halv.

Bruk en slikkepott og brette deigen

Varm ovnen ved 250C eller på maks varme med pizzastål i midten.

 

Ha litt mel over kjøkkenbenken og dra deigen ned .

Ta litt olje på hendene dine og del deigen til 9-10 emner.

Brett til en bolle 

Og snu deigen så form til en runde brød ,bruk fingerne dine for å åpne deigen.Ha litt mel under mens du åpner.

Lag firekanter i brødet som du ser på bildet men ikke helt til bunnen.

Slik ser ut.

Ha litt mel over pizzaspade(kan kjøpes Her så legg 1 eller 2 brød over ,bruk over varme fordi pizzastål holder seg veldig varm og bunnen blir bra stekt .

Stekes i 4-6 minutter  til brødet er gylden .

 

Legg brødet over rist og dekk med kjøkkenhåndkle. Så serveres med de fleste retter ,med smør og sirup eller ved siden gryte retter ,og kan fylles med kebab,kylling osv .Brødet vær luftig og kjempe god.

Du kan fryse brødet  så  lar du brødet tine på kjøkkenbenken å varme litt i ovn.

Her fylt med grillet kebab ,finner du flere kebab oppskrifter under kebab Kategori.

Facebook Her
#brød #bosnisk #pizzastål