Aioli er en kald saus kommer fra spania ,sausen består av hvitløk ,olje,hvitløk ,sitron,eddik og salt ,og det finner ulike måter å lage den på .

Aioli serveres med kjøttmat,grillet og andre mat.

Her er min oppsikrift 🙂

 

Ingredienser:(alle skal være i romtemperert)

1 eggeplommet

2dl rapsolje(solsikkeolje)

1/2dl olivenolje(du kan bruke bare vanlig olje om du ikke vil ha olivenolje i sausen )

1/4ts dijonsennep(jeg brukt sterk sennep fra Idun)

1/2ts salt

1ts sitron

1ts edikk

1ss iskaldt vann

2 hvitløksfedd,presset

litt pepper

1/2ts persille(kan sløyfes)

 

Bland olje og olivenolje sammen ,legg til side.

I en stor bolle ha eggeplommet,hvitløk,sitron,salt,sennep og edikk,visp alt sammen .

 

Tillsett oljen sakte i en tynne stråle mens du visper kraftig og når du fått  en tykk saus ta en pause 🙂 

Når er du halveis av oljen tilsett 1ss kaldt vann og visp.Tillset resten av oljen i en tynne stråler mens du visper .

Til alt oljen er ferdig ,har du en tykk Aioli ,tilsett pepper og persille om du liker det.

Sausen holder seg fin i kjøleskapet en uke eller to.

ønsker dere en fin dag 🙂

Fb Her

#hjemmelaget #aioli #saus #hvitløk #olje