Hjemmelaget hvitløksdressing som er godt og passer til de fleste retter ,og til de som er glad i hvitløk 🙂 vi bruker ganske ofte hvitløksdressing i midtøsten og det finnes mange oppsikrifter og jeg har en gammel oppsikrift Her som har kraftig smak av hvitløk og uten egg.Men denne her er kjempe god og jeg tror at det passer til alle store og små .Hvitløksdressing har en mild smak av hvitløk.

Ha dere en fin kveld 🙂 .

Tips :du kan tilsette 1/2ss finhakket sylteagurk  til hvitløksdressing .

Ingredienser:

1eggeblomme(romtemperatur)

1 1/2dl rapsolje(romtemperatur)

2ts sitronsaft

2dl creme fraiche

4-5hvitløksfedd

1/2ts havsalt

1ts edikk

1ts sennepfrø

1ts sukker

1/4ts cayennepepper

1/2ts tørket persille

 

Først lager du majones, pisk eggeblommet og tilsett olje gradvis, spe kun en tynn stråle mens du pisker ,til du har brukt halvparten av olje så tilsett sitronsaft og pisk sammen ,spe resten av olje i en tynn stråle mens du pisker .

Ha hvitløksfedd i skiver med havsalt i en morter

Mos hvitløken og tilsett edikk til du får en sånn lim hvitløk.

Ha sennepfrø i en morter også

Og male den fin

Bland hvitløken med majones så creme fraiche ,pisk godt sammen.

Så malt sennep,sukker og cayennepepper.

Og persille 

Piskes sammen,smak til med salt .

Det ble 3dl dressing .

Jeg bruker sånn flaske for å beholde dressing.sett hvitløksdressing i kjøleskapet 1 timer før servering.

Det smakte sikkelig godt 🙂 passer til de fleste retter grillet kylling,fisk ,pommes frites.

Facebook side Her

#dressing #hvitløksdressing #majones #creme #fraiche