Fritert kylling eller Kentucky Chicken som vi kalle det i midtøsten kommer til oss i syttitallet i Kuwait , jeg husker smaket av KFC kylling som jeg spist når jeg var 7-8 år 🙂 det er crispy og veldig god.Mange som prøver å finne hemmeligheten til KFC og  jeg veit ikke om noen har lykkes 100%. det finnes sykt mange oppsikrifter på nettet, Men her kommer min oppsikrift 🙂 

Ingredienser:

Olje til fritering

650-700g kylling uten skinn

Saltlake:

16dl vann

1/2dl salt

 Panering:

 200g hvetemel

180g cornflex(males på kvern eller kjøres i en blender)

Krydder

4ts salt

2ts sukker

1/2ts hvit pepper

1ss paprikapulver

1/4ts malt ingefær

1ts marjoram,tørket

1ts løkpulver

1ts hvitløkspulver

1ts cayennepepper

1ts oregano,tørket

1ts rosmarin,tørket

1 1/2ts timian,tørket

1ts persille,tørket

1ts malt svartpepper

1ts bakepulver

Blandingen

4egg

2 1/2 dl melk 

Ha kyllingen i saltlake på kjøleskapet 2 timer ,så vask det godt under vannet.La vannet renner ut av kyllingen.

Bland sammen melk og eggene i en stor bolle

Bland sammen hvetemel,cornflex og krydder i en stor og dyp form.

Her alt er klar ,Varm olje på mideum varm i en gryte eller jernstekepanne.

Ha kyllingen i egg og melk blandingen.

Så ta dem ut og legg dem i en dorslag.

Så ha kyllingen med i paneringen og bland alt med begge hendene .la kyllingen så i 2 minutter

Legg kyllingen i en annen dorslag og rist det godt .

Legg dem tilbake i egg og melk blandingen.

Så legg dem i en dorslag.

Ta dem tilbake i i paneringen og bland godt.(ta litt mer mel om du synes det trenges)

Rist kyllingen og stek dem i oljen i 2 minutter på begge sider.

Ta dem fra oljen og legg dem på rist og la oljen renner av.Gjør det samme til alle kyllingene.

Skru opp varmen og stek kyllingene til de er lys brune,det tar 2-4 minutter.

Legg alle på en rist og la olje renner av.

Her ser du kyllingen som er myk inni og crispy .

Du kan steke kyllingen i ovner ved 190c i 40-45 minutter,legg bakepapir på en stekebrett så spray olje ,legg kyllingen og spray litt over alle bitene.

Serveres med aioli,ketchup og hvitløksdressing,du finner oppsikrifter til sauser og dressing i bloggen min 🙂

Retten passer godt til fredagen 😉 

Ønsker der en herlig fredag 🙂

#kylling #fritert #crispy #hjemmelaget #fredag #kos