Toumieh eller thoumieh er hvitløksdipp,thoum betyr hvitløk på arabisk .Dippen brukes ved siden av grillet kylling ,kylling kebab (shawerma) ,pommes frites og andre retter.Ingrediensene er enkle hvitløk ,du kan bruke mer om du vil ha en ekstra hvitløk smak.Olje jeg brukt 2dl men det kan hende at du trenger mindre enn det,når du har fått en tykk konsistens og du ser at egghvite kan ikke ta mer olje så stopper du.Syre og salt etter smak.

Det er ikke noe pepper eller krydder i dippen men det er opp til deg .

Jeg vet at det er mange som ikke kjenner til toumieh i Norge men jeg tror at dere kommer å like det 🙂

Ingredienser:

2 eggehvite 

1/4ts salt

3 hvitløksfedd,revet

1 1/2-2dl rapsolje

2ts presset sitronsaft

Salt etter smak

 

I en blender ha eggehvite og 1/4ts salt ,kjør blenderen kraftig 1 min.

Tilsett hvitløk og kjør i noen sekunder.

Tilsett olje i tynne stråle mens du kjører blenderen kraftig.

Når du har brukt halv olje tilsett sitron saft.Så fortsett med tynne stråle av olje og kjør kaftig.

Til du får en tykk konsistens .Smak til med salt og syre.

Bruk en slikkepott for å få hvitløk dip av blenderen .

Hell i en skål.

Dippen var kjempe god og har en fin konsistens .

Facebook Her
#dipp #hvitløksfedd #olje #arabisk