Gulasj er ungarsk rett og det består av kjøtt,paprika,tomater,løk,hvitløk ,buljong og krydder.Det er en nasjonalrett i Ungar,og finnes forskjellige ingredienser som brukes i retten .Men her kommer en deilig oksekjøtt i krydret saus med kokt pasta .

 

Ingredienser: 5-6 personer

2dl vann

700g biffkjøtt av okse,eller kalvekjøtt,i små biter(du kan bruke høyrygg av okse)

Vegetablisk olje ,til steking(jeg brukt kokosolje)

2-3ss tomatpurre

1 tomat,uten skall ,hakket

1 rød paprika,hakket

1 gul paprika,hakket

2 store løk,finhakket

2 feddhvitløk,finhakket

1/2ts chili,finhakket.kan sløyfes

1ts hel spisskummen

3ss paprika pulver

1 1/2ts salt,etter smak

1/2ts pepper,etter smak

1dl kaldt vann med 2 ss Maizena

Kokt varmt pasta ca 12dl ,det står på pakket hvor mye skal være til en person

 

Varm 1ss olje i en gryte på middels varme og stek kjøttet i 15 minutter,rør av og til .

Ta kjøttet av gryte ,og tilsett  2 dl vann og kok opp ,la den små koke i 2 minutter.Sil kraften og legg til side.

I samme gryta ha litt olje og fres løken i noen minutter tilsett hakket paprika,tomater ,chili og fres litt.

Tilsett spisskummen.

Og hvitløk og fres 2 minutter .

Tilsett kjøttet og tomatpurre,bland alt sammen.Stek i 2 minutter.

Tilsett kraften ,paprika,salt og pepper.

Ha på lokk og la gryte små koke i 1 time -1 time  og halv til kjøttet er mørt.(du kan sette gryta i ovnen) Rør innimellom.

Bland sammen vann med maizena

Tilsett blandingen i gryta ,la den små koke 2 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Ha varmt pasta i ovnen og legg gulasj over,toppes med cream fresh og persille.

Smakte bare nydelig og veldig godt 🙂

FbHer

Ha dere en fin dag 🙂

#pasta #gulasj #okse #biff #paprika