Her er en av mine barndomsmat som mora mi pleide å lage noen ganger ,men ho lage disse tykke og mindere,og vi har flere som lager brødene av kjøttet i noen restauranter i Irak som er store og tynne .Her kan du velge selv om du vil gjør disse tykke eller tynne hjemme 🙂
 

Det er en morsomt og god ,i stede for at man spiser kjøttet ,salat og dressingen i brødet,kan man spiser salat og dressing i kjøtt brødet 🙂

 

 

Ingredienser:(ble over 12 stk)

Deig:

7dl hvetemel

2dl melk og 1dl vann,lunknet(bland sammen)

1ss sukker

1/2ss tørrgjær

1ts salt

 

Kjøttdeig blandingen:

500g kjøttdeig

2 løk,finhakket

1 1/2 dl persille,finnhakket (3ss tørkede hvis du har ikke ferske)

1 stor tomat,ta ut innmaten og finhakket.

1ss gurkemeie

1ss karri

1 1/2 ss malt spisskummen

1/2ss pepper

1-2ts salt

 

Rapsolje for steking,forme bollene.

 

For deigen:

I en stor bolle ha hvetemel,tørrgjør, sukker og salt,bland alt sammen og tilsett blandingen av melk og vann litt omgangen mens du elte ,til du får en smidig og hard deig(skal være hard deig fordi den skal blandes med kjøttdeig løk osv ) tilsett litt mer mel om det trenger.Elt i 8 minutter.

Smør deigen med litt olje ,dekk med plastfolje og kjøkkenhåndkle ,heves 1 time .

 

For kjøttdeig blandingen:

Ha sammen kjøttdeig,løk,persille,krydder og salt i en bolle.


 

Bland alt sammen (bruk hendene)


 

Tilsett 1/3 del av kjøttblandingen over deigen.Og elt sammen,tar litt tid fordig deigen er hard.


 

Tilsett deig og kjøtt blandingen over resten av kjøttblandingen.Og elt videre.


 

Til slutt tilsett tomatene.


 

Elt godt .Dekk bollen med plastfolje,la den heve i 30 minutter.


 

Del deigen til like boller (bruk olje for å forme bollene)


 

Smør skjærefjøl med litt olje og ha en bolle over og form deigen til runde store og flate  (fukt hendene dine med olje)


 

Ha litt olje i en stor stekepanne på middels varme,og løfte brødet i stekepanne(bruk en stor stekespade for å løfte deigen fra skjærefjøl eller hendene)

Du kan forme deigen i stekepanne fort som mulig .


 

Brun kjøtte raskt på begge sidene .


 

Varm ovnen ved 225c

Ha fire kebab brød i en stekebrett ,og sett disse i ovnen i 2-3 minutter.

Ha brødene over kjøkkenpapir.

Serveres med salat og yoghurt ,kebabsaus eller dressing,du finner noen oppsikrifter  i bloggen min 🙂

Kjempe gode 🙂

Facebook Her

#brød #kebab #irakisk #lørdag #kos #hjemmelaget #kjøttdeig