Pasta med kjøttsaus og bachamelsaus lages i flere arabiske land ,og det er utrolig god med deilig smeltet ost ,store og små elsker pasta .

Alle hjemme har vil ikke stoppe å spise 😀 håper at det faller i smak hos dere og .

 

Ingredienser: 6 personer

500g pasta penne(kokt i vann med litt salt og 2ss oliven olje ca 3-4 min ,halv kokt)

Kjøttsaus:

350g kjøttdeig av okse med 150g kjøttdeig av lam,blande sammen.(kan bruke bare kjøttdeig av okse)

2ss olje

2ss smør

1 stor løk,finhakket

Halv purreløk,finhakket

3 hvitløkfedd,finhakket

4ss tomatpure

1ss hvetemel

1 1/2ss sukker

1/2ts chili pulver

1boks hermetiske hakkede tomater

2dl vann

salt

pepper

3ts tørket oregano

1/2ts muskatnøtt

bechamelsaus:

7dl melk

2 laurbærblad

15 svarte pepperkorn

4 løkskive

1/4ts muskatblomme

70g smør

70g hvetemel

 

salt

pepper

 

Litt av mozzarellaost,gul ost,cheddar ost,revet

 

Lag kjøttsausen:

Varm olje og smør i en stor stekepanne eller gryte over sterk varme ,stek kjøttet i tre omganger .Ha 2dl vann i stekepanne og kok opp i 2-3 minutter for å bruke den i retten etterpå ,sil kraften og legg til side.

I samme stekepanne ha litt olje og smør ,tilsett løken og purre stek under omrøring i 5 minutter.Rør inn hvitløk og kjøttdeig,stek under omrøring .Demp varmen,og stek under omrøring i 10 minutter.Sett opp varmen til middels sterk,rør inn tomatpure og mel,og stek i 2 minutter.

Rør inn hakkede tomater og  kjøttkraft,kok opp under omrøring.Krydre med salt og pepper,og rør inn oregano ,sukker og muskat.La det hele småkoke uten lokk i 1/2 time med jevnlig omrøring til blandingen er tykk.Bland sammen med halv kokt pasta.

 

Lag bechamelsausen:

Hell melk i en kjele,og tilsett laurbærblad,pepperkorn og løk.Varm melken til rett under kokepunktet,trekk kjelen av varmen,legg på lokk,la smakene utvikle seg i 10 minutter,og sil væsken.

Smelt smør i en egen kjele.Dryss i mel og rør det til en jevning i 1 minutt.Rør inn melken litt etter litt,kok opp og la sausen koke under omrøring til den er tykk og glatt.Krydre med muskat og salt ,pepper ettersmak.

Varm ovnen ved 200c

I en smurt form ha en del av pasta blandingen 

Så litt av mozerella/gulost

Og en del av bachamelsaus

Så pasta  en del av blandingen igjen

Fortsett å legge lag til alle ingredienser er brukt-slutt prosessen med et lad pasta blandingen ,bechemelsaus ,mozzarilla og cheddarost 

Stekes  i ca 25-30 minutter,eller til den er gyllen.

Det var utrolig godt 🙂

Serveres med hvitløksbaugetter og salat.

Facebook Her
#pasta #bachamelsaus #ost #cheddar #kjøttsaus