Dadler er mest frukt som brukes hos oss ,søt og godt men det finnes mange måter å lage søte kaker med dadler enn bare å spise den selv.

Her er saftig og godt dadler kake som du kommer å like selv om du er ikke så glad i dadler .

 

Ingredienser:alle skal være i romtemperatur
 

2 egg

2 1/2dl sukker

1 1/4dl rapsolje

2dl melk

1/2dl sterk kaffe

4 1/2dl hvetemel

2dl dadle,uten stein,i små biter

1/3dl rosiner

1ts sitronsaft

1/2ts bakepulver

1/4ts kanel

1/8ts salt,veldig lite

Kekeform ,smurt

 

Sjokoladesaus:1dl fløte ,1dl kokesjokolade.Del skjokolde i små biter og legg de i skål så smeltes litt i mikrobølgeovn,Varm fløte i en kjele og tilsett skjokolade la den ligge en stund så rør ,la den små koke i noen minutter mens du rør til den blir litt tykk.Avsjøl litt før du helle sausen over kake.

 

Varm ovnen ved 175c.

Smør formen.

Formen kan kjøpes HER

 

I en stor bolle ha eggene og pisk med elektrisk mikser.


 

Tilsett sukker ,olje,melk,kaffe ,kanel og sitronsaft.


 

Pisk alt sammen.

I en annen bolle ha hvetemel,bakepulver og salt,bland alt sammen.


 

Bland mel blandingen i væsken ,til alt har blandy godt sammen uten klumper.
 

Tilsett dadler og rosiner og bland forsiktig.


 

Hell deigen i formen.


 

Stekes på rist midt i ovnen i ca 40-50 minutter.Kontroller med en pinne at kaken er tørr i midten.

La kaken avskjøles i formen før du snur den.

 


 

Hell over skjokoladesaus.


 

Skjær med skarp kniv i skiver.

Kaken kan fryses ned.


 

Ha dere en fin snødag 🙂

FB Her

#kake #dadler #saftig #rosiner #arabisk