Ingredienser:

2kg medium poteter

500g kjøttdeig(av lam ,okse)

2 løk,finhakket

2 tomater,finhakket

2ts krydder Her

1 små hvitløk,presset

1 oksbuljong, terninger med 1dl varmt vann

50g rosiner 

20g pinjekjerner

2ss tomatpure

1 boks passerade tomater

2ss persille

2ts sukker

Salt

Pepper

 

Skrell potetene og skjær litt av endene ,hul forsiktig ut (pass å ikke lage hull i poteene) vask dem og legg dem i vann med litt salt i halv time.

La vannet renner av potetene så stek dem i litt olje 2 min utter.

Legg dem på kjøkkenpapiret.

I en stekepanne ha litt olje så stek løken til det blir myk og blank.

Tilsett hvitløken og kjøttdeigen ,stek i noen minutter.

Tilsett 1ts av krydder ,salt ,persille og tomatene,stek i 2 minutter så legg dem til side.

Stek rosiner og  pinjekjerner i en annen stekepanne i 1-2 minutter så balnd dem med kjøttdeigen.

Susen: stek tomatpurre i en stekpanne med litt olje så tilsett passarede tomater ,1ts krydder,oksebuljong ,sukker,salt og pepper.ca 2 minutter.

Ta en stor smurt form ,fyll potetene med kjøttdeigen ,rosiner og pinjekjerner.

Legg først sausen i formen(jeg hadde mer av kjøttdeigen så lagt den i bunnen så tomatsausen).

Legg potetene i sausen og ha på lokk,stekes i ovnen ved 190c i 1 1/2 til 2 timer til potetene er stekt,i siste minutter tar lokken av og la den steke 10 minutter.

Serveres med kokt ris.

Ha dere en fin søndag 🙂

Fb Her

#poteter #mahshi #kjøttdeig #hjemmelaget #tomatsaus