Brødet er nesten samme som pitebrød men formen er annerledes og skal være hels tykkere enn pitebrød ,men du kan lage fra samme deigen pitebrød selv om jeg synes at det lettere for munnen å bite samoon enn å bite pitebrød fordi den siste er bredere og rundere men samoon er smalere og lengere 😀

 

Ingredienser:(4-5stk)

6dl hvetemel

2dl lunket vann

1/2ss tørrgjær

1ss sukker

1ts bakepulver

1ts salt

1ss melkpulver(Kjøpes i utlandske butikk eller Eroucash heter Nido)

1ss rapsolje

1ss olivenolje

Melk for pensling

(dere som tåler ikke melk så bruk bare vann,og hvis dere finner ikke melkpulver så bruk dere 1dl vann og 1dl melk)

 

Bland sammen 1dl lunket vann med tørrgjær ,1ss olivenolje og sukker,la den stå i 10 minutter.

 

Bland sammen hvetemel,salt,bakepulver,melkpulver i en bakingmaskin .

Tilsett gjærblandingen og kjør maskin så tilsett resten av vannet litt litt til du får en myk og smidig deig .Elt i 10 minutter.

I en smurt bolle med litt olje.

Ha deigen i bolle og dekk med plastfolie.heves 1 1/2 time.

Deigen er klar .legg den på en melet kjøkkenbenken og del til 4-5 boller.

Form bollene til nesten som båter.(eller som pitebrød om du vil)legg dem i melet brett og dekk med en foktig kjøkkenhåndkle(for oppe deigen skal ikke bli tørr)

Heves 1/2 time.

Legg en bolle på melet kjøkkenbenken og ha på litt mel så riste det godt å kjvle ut til en flat form men ikke for tynn .(ikke kjevle så mye ,holder med 4 ganger)

Legg dem på kjøkkenhåndkler .

Så dekk dem men kjøkkenhåndkler ,heves 1/2 time.

Varm ovnen ved 250c med stekebrett inn ,løft diegn forsiktig i en melet trepizza(veit ikke hva det heter )og pensle med melk så stek dem ca 4-6 minutter ,til brødene ha fått en fin gyllen farget.

Ser her brødene er ferdig stekt.

Dek dem med kjøkkenhåndkle.

Avskjøl så du kan fryse dem ned om du vil,tar dem opp fra frysen på kjøkkenbenken og varmes opp litt i ovnen.

Du kan fylle dem med hva som hels kebab ,kylling osv,jeg hadde i grillet lammekjøtt i spyd med tomater , løk og grønne chili 😉

Fb Her

#hjemmelaget #brød #søndag #arabisk