Karniyarik en tyrkisk rett av aubergine som er fylt med kjøttdeigblandingen med tomatsaus og paprika.Helt enkelt men utrolig god .Det er en kjent rett i Tyrkia og vi har noen retter som ligner på det i arabiske land .Prøv  den her du kommer å elske auberginer 😀

Ønsker dere en god dag 🙂

Ingredienser: 4 personer

Rapsolje for steking

1kg aubergine 3-4 store,helst litt lange 

Fyll:

3ss olivenolje

1 stor løk,finhakket

450g kjøttdeig

1 stor tomat ,uten skall og finhakket

3 hvitløksfedd,finhakket

1ss tomatpurre

1ss ajvar eller paprikapurre,kan sløyfes

2ss fersk persille ,finhakket eller 1ss tørkede

1ts salt,etter smak

1ts pepper,etter smak

Tomatsaus:bland alt sammen i en skål

2ss tomatpurre

3-4dl kokt vann eller 1 boks passerte tomater

1ts timian

Litt salt 

Toppes :

1 grønnpaprika  ,i skiver eller chili som skjært i midten.

1 tomat i skiver

Først grov skrell auberginene  ,skjær med en kniv midt inni aubergine halvveis  ikke helt i bunnen.

Legg auberginene i en stor bolle fylt med vann og en klype salt ,la den ligge halv time .Så  tørk de godt med kjøkkenhåndkle.Og la vannet renner ut.

I en jernstekepanne  ha ca 1/2dl olje og stek auberginene over høy varme 1-3 ,snu ofte til de får farget så skru ned varme til middels ,ha på lokk og stek i 10 -15 minutter ,men snu av og til .Til aubergine blir helt myke.Ta litt mer olje om det trenges.

Legg over kjøkkenpapir og la vannet renner av.

Varm ovnen ved 200c

I en stekepanne ha 3ss oliven olje over middelsvarme,ha i løken og stek til det er blank og myk ,tilsett kjøttdeigen

Og stek til kjøttet er brun.

Tilsett tomat og stek i 1-2 min

Så hvitløken og fres raskt.

Tilsett tomatpurre og ajvar og stek i 2 min.

Ha i persille,salt og pepper ,bland alt sammen .Skru av varmen.

Legg aubergine i en form eller jernstekepanne ,men en gaffel åpner du aubergine og press auberginekjøtt ,så fyller du med kjøttdeigenblandingen.

Legg paprika ,chil om du vil ha litt sterk smak i midten,Hel over tomat saus.

Stel midt i ovnen i 20-30 minutter.

Utrolig godt den vær 😀 

Serveres med Vermicelli ris Her og salat

Facebook side Her

#aubergine #Karniyarik #tyrkisk #kjøttdeig