Jeg lagt før vanlig basbousa med mandler som du ser Her.I dag kommer en deilig semulekaker med vaniljekrem ,så lett å lage og er kjempe god 🙂

Semulegryn brukes mye i midtøsten og spesialt i søte kaker ,kommer ofte med kakene hvit sirup og nøtter .

Det er noen som liker ikke rose vann og derfor kommer her oppsikriften uten .Men har brukt vaniljesukker i stedefor som jeg tror at de fleste er glad i .

 

Ingredienser:

For smulekaker:

1dl smør,smeltet

4dl finmalt semulegryn(finmalda mannagryn i Sverige)

2dl yoghurt

2dl sukker

2dl melkpulver(Heter Nido,finnes hos utlandske butikk ,Eurocash Svergie)

2dl kokosmasse

1ss bakepulver

1ss vaniljesukker

1egg

1/8ts salt(veldig lite)

 

1/2dl vann med 1/2dl smør smetet(blandes sammen med resten av smulegryn røre tilslutt)

 

For vaniljekrem:

3dl melk

3dl fløte

1 dl maizena

1 dl sukker

1ts vaniljesukker

1ts eddik

 

For sirup:

2 1/2dl sukker

2dl vann

1ts siron

1/4ts kardemomme

 

1 smurt form med 1ts smør eller tahini

Grovmalt pistasjnøtter

 

For krem: I en kjele balnd sammen alle ingrediensene ,rør alt sammen ,kok opp og la den små koke i 15-20 minutter mens du røre inn av og til

Legg den i en skål og avkjøl

Legges i kjøleskapet minst 1 time.

Lag sirup som du ser Her,avkjøl.Du kan bruke ferdig sirup

 

For smulekaker,bland sammen alle ingrediensene godt ,som vaffelrøre.

 

Smør formen .

Ha i halv parten av smulerøre.

Så hel kremen og bruk slikkepott og fordell kremen forsiktig.

Bland 1dl vann og 1dl smelte smør med resten av røre(grunnen til at jeg brukt det for å bli lettere og fordell resten av røre over kremen)

Hel over reten av røre og sørg at det dekke hele kremen.

Ha kjøkkenhåndle over og la den hvile i 30 minutter.

Varm ovnen ved 160c .

Ta kjøkkenhåndkle av og sett formen midt i ovenen og stek i 30-40 minutter til basbousa før en lys brun farget.

Ta barbousa fra ovnen.

Og hell over sirup med engang.la kaken står over 1 time .Til den blir litt kaldt.

Så skjær i firekanten og pynt med grøvmalt pistasjnøtter.

Nå basbousa er klar 😀 vanskelig å stopper når man spiser den 😉
 

Ha dere en fin dag 🙂

Dere kan gjerne like siden min på facebook Her

#arabisk #kake #basbousa #semulegryn #søt #sommer