Bali kyllinggryte er mest kjent i Norge gjennom Toro ,og nesten alle jeg kjenner liker den gryte så godt ,forresten Toro bali kyllinggryte har den hentet mye inspirasjon fra Bali og akkurat samme gryte finnes ikke der ,den lagt etter norsk smak.Derfor jeg bestemt meg å lage balikyllinggryte fra bunnen og smaken skal være like toro sin men jeg og her hjemme  at den smakte bedre med tydelige smaker og fyldig saus.

Ha dere en fin dag 🙂

Ingredienser:4-5 personer

Olje for steking

650g kyllingfilet,i strimler eller terninger

1 stor løk,finhakket

1 rød paprika,i terninger(jeg hadde ikke)

2 hvitløksfedd,i skiver

2 ingefær skiver i hvitløksfedd størrelse

1 rød chili,utenfrø,hakket

1ts gul sennepfrø

1ts bukkehornfrø

1ts paprikapulver

3ts karripulver

5 curryblader,kan sløyfes(kjøpes i asiatisk butikk)

1 boks kokosmelk(ikke rist boksen for å beholde kremen som ligger øverst)

2 1/2dl matfløte

3ss maizena utblandet i 1/2dl vann

1 stor grønneple,skrelllet og hakket i små terninger.

1 ananas boks 

1 1/2ss brun sukker

1 kyllingterninger

1ss soyasaus

1ss finhakket fersk persille

1ss presset sitronsaft

Salt og pepper ,etter smak

Brun kyllingen i litt olje om gangen ,legg til side og holde den varm.Eller du kan steke kyllingen til slutt og tilsette den til sausen.

I en morter ha hvitløk,ingefær ,chili og litt salt ,mos den til pasta ,legg til side.

Mal sennepfrø(den små runde gule) og bukkehornfrø (den store gule) i en morter og legg til side.

Ha 2ss olje i en stor stekepanne ,tilsett løken og stek over middels varme til den er blank og myk.Ha hakket paprika sammen med løken og fres i 2 minutter.

Tilsett blandingen av hvitløk,ingefær og chili ,stek i 1-2 minutter.

Tilsett curryblader,malt sennep,malt bukkehorn,paprikapulver,karripulver og fres i 1-2 min .

Ta kremen som ligger øverst i kokosmelk og tilsett i stekepanne.

Ha i kyllingterningen og rør den med blandingen.La sausen små koke 4 minutter .

Tilsett resten av ingrediensene  kokosmelk ,fløte og alt unntatt kyllingen,eple og ananas.

La sausen små koke til den tykner litt ca 10 minutter.

Ha kyllingen i sausen og rør ,la den små koke 5-6minutter.

Tilsett ananas og eple og rør alt sammen,la den trekker i 2 minutter .

Smak til med salt og pepper.

Kan serveres med kokt ris ,nanbrød Her og salat.

Sausen var kremet og fyldig. 

Og smakkfull 🙂 

Følg meg på faceebook Her

#bali #kyllinggryte #kremet #curry